MENÜ

Açık ara Fenerbahçe

İki ezeli rakibin yeni sezon öncesi Süper Kupa Finali'ndeki mücadelesinde zafere uzanan taraf olan Fenerbahçe, istatistiklerde de öne çıkmayı başardı.

Açık ara Fenerbahçe

Penaltı atışları sonunda kupayı kazanan belli olurken, Sarı- Lacivertliler 120 dakika boyunca Galatasaray'a karşı ezici bir üstünlük sağladı. Özellikle hücum organizasyonlarında ve pas sayısında rakibinin çok önünde olan İsmail Kartal'ın öğrencileri, ortaya çıkan rakamlarla da Süper Kupa'yı hak ettiğini gösterdi.

Hücumda fark yarattı

Topa sahip olma yüzdesinde Galatasaray'a yüzde 42.5'e yüzde 57.5'lik bir üstünlük kuran Fenerbahçe, topla oynamada 438'e 632, pas sayısında ise 243'e 430'luk bir fark yarattı. Sarı-Lacivertliler'in, ezeli rakibini kendi yarı sahasına hapsettiği şu istatistiklerle ortaya çıkıyor: Fenerbahçe'nin hücumda 204 kez topla oynama sayısı bulunurken, Galatasaray'da ise bu rakam yalnızca 68... Rakip ceza alanına atılan top sayısında da 45-17'lik bir fark yaratan Kanarya, orta alanda da yüzde 37.1'lik oranla topa sahip olan Galatasaray'ı yüzde 62.9'la geride bıraktı.

Şut (İsabetli):

FB: 13(7) - GS 4(1)

Korner :

FB: 10 - GS: 2

Haberin Devamı
YORUM YAZ