MENÜ

Ünal Aysal'dan erken kutlama

Yurt dışında bulunan Ünal Aysal, sırf takıma konuşma yapmak için özel uçağıyla İzmir'e gitti. Kafilenin konakladığı otele giden Aysal, “Yüzde yüz kazanacağınızı biliyoruz. Şimdiden tebrik ediyorum hepinizi” dedi ama bu sözleri yetmedi.

Ünal Aysal'dan erken kutlama

Sarı-Kırmızılı ekibin patronu, sponsor görüşmeleri için yurt dışında bulunuyordu. Cezalı olduğu için stada giriş yasağı bulunan Ünal Aysal’ın Manisa’ya gidip gitmeyeceği belirsizdi. Başkan dün özel uçağıyla Sarı- Kırmızılı kafilenin kamp yaptığı İzmir’deki otele gitti. Burada önce teknik heyet ve futbolcularla tek tek selamlaşan Aysal, daha sonra bir konuşma yaptı. Başkan, “Bugünkü özveriniz, sizi seven, Galatasaray’ı seven milyonlarca insan için büyük bir sevinç kaynağı olacaktır” dedi. Futbolda kazanmanın da kaybetmenin de olduğunu dile getiren Aysal, “Sizleri çok seviyoruz ama yüzde yüz kazanacağınızı da biliyoruz. Şimdiden tebrik ediyorum hepinizi” ifadelerini kullandı. Ünal Aysal, takımla buluşmasının ardında özel uçağıyla İstanbul’a döndü. Başkanın bu konuşması kupa için yetmedi. Aysal’ın penaltılarla kaybedilen kupa sonrası büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi.

500 bin Dolar prim iddiası

Süper Kupa Finali’ne saatler kala prim konusunda ortaya müthiş bir iddia atıldı. Ünal Aysal’ın motivasyon konuşmasını yapıp otelden ayrıldıktan sonra, kupanın kazanılması halinde takıma 500 bin Dolar prim verme kararı aldığı öne sürüldü. Bu paranın, Manisa’ya götürülen 30 futbolcu arasında kişi başı 16 bin Dolar düşecek şekilde dağıtılacağı belirtildi. Ancak Sarı-Kırmızılılar, 120 dakikası golsüz sona eren maçta penaltı atışlarında kupayı Fenerbahçe’ye kaptırdı. Prim iddiaları da böylece gündemden düştü.

Otel önünde çirkin protesto

Galatasaray başkanı, takımın kaldığı otele geldiği sırada yaklaşık 100 kadar Fenerbahçeli’den oluşan bir grup taraftarla karşılaştı. Sarı-Lacivertliler, Ünal Aysal aleyhine küfürlü tezahüratlar yaptı. Aysal ise hiçbir tepki vermeden otele girdi. Başkan, burada kendisine dışarıda yaşanan olayı soran gazetecilere, “Herhangi bir polemiğe girmeye gerek yok. Bunlar olağan şeyler haline geldi, çok da fazla şaşırmadım. Ne yazık ki tablo bu “ ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal’ın 19. derbisi

Sarı-Kırmızılı ekip, Süper Kupa’dan önce Ünal Aysal döneminde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 18 defa kozlarını paylaşmıştı. Bu karşılaşmaların 10’unu Aslan kazanırken, 5’i berabere bitmiş ve Aysal’lı Galatasaray sadece 3 derbide mağlubiyet üzüntüsü yaşamıştı. Aslan’ın başkanı 19. derbisinde kupa sevinci yaşamak istiyordu ancak bu hayali gerçekleşmedi.

Bir ziyaret de Albayrak’tan

Turgan Ece’nin cenazesinde Cesare Prandelli ile tanışan eski yönetici Abdurrahim Albayrak, takımı Manisa’da ziyaret edeceğinin sözünü vermişti. Albayrak bu sözünü tuttu. Ünal Aysal gibi o da takımı kamp yaptığı otelde ziyaret etti. Abdurrahim Albayrak, futbolculara Süper Kupa’da başarı diledi. Oyuncular da ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ