MENÜ

Süper şampiyon: 3-2

Adı 'Süper' olan kupa finalinin futbolu berbat, tribünleri holigan doluydu. Saha zemini desen, amatör küme maçlarındakini aratmadı.

Süper şampiyon: 3-2

Türk futbolunun iki lokomotifi sözüm ona ‘Soma’ için oynadı ama sahada yoklardı! Son iki kupanın sahibi Galatasaray’ın yerinde yeller yesti. Fenerbahçe biraz kıpırdandığında Muslera’yı geçemedi. Hakem Kamil Abitoğlu da performansıyla geri kalmadı! Tatsız 90 dakika sonrası uzatmalar eziyet gibi geçti. Penaltılarda ise kalecilerin düellosu vardı. Volkan kendine has taktikle fark yarattı. Muslera’nın 2 kurtarışı işe yaramadı. 3-2 üstünlük kuran Fener, sezona kupayla başladı. İsmail Kartal ilk resmi maçında ilk gururunu yaşadı.

Haberin Devamı

Hakkıyla Fenerbahçe

Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Kupa Finali’nde Manisa’da karşı karşıya geldi. 13 Mayıs’ta Soma’da meydana gelen ve 301 madencimizin hayatını kaybettiği vahim olay nedeniyle, bu şehirde oynanan
mücadelenin tüm geliri madenci ailelerine bırakıldı.

Yaklaşık üç ay önce bu finalin bu statta oynanacağının bilinmesine karşın, zeminin hazır hale getirilmemesi böyle anlamlı geceye yakışmadı.

Pozisyonsuz ilk yarı

Karşılaşmaya iki takım da beklenen 11’leriyle çıktı. Galatasaray’da Bruma, Fenerbahçe’de ise Webo yabancı oyuncu sınırlamasına takılan isimler oldu. Oldukça düşük tempoda başlayan mücadelede
Galatasaray rakibine önde basarken ataklarını sol kanattan geliştirmeye çalıştı. Fenerbahçe ise Semih ve Chedjou’nun arasına havadan attığı uzun toplarla pozisyon aradı. Her iki takım da kaleye gitmekte zorlanırken Cim Bom’da 6. dakikada Yasin, ceza sahası dışından sert vurdu Volkan köşeden çıkarttı. İlk yarım saate Galatasaray’da Yasin ve Telles’in görev yaptığı sol taraf çok aksadı. Bir de yapılan pas hataları Sarı-Kırmızılılar’ın etkisiz kalmasına neden oldu. 34. dakikada Olcan ceza sahası dışında vurdu, top az farkla yandan auta gitti. Aslan, bu pozisyonda gole çok yaklaştı. 40. dakikada Meireles kornerden ortaladı, Mehmet Topal kafayı vurdu, Muslera topu çizgede tuttu. Bundan bir dakika sonra Emenike sol taraftan ceza sahasına çıkarttı. Sow istediği gibi vuramadı, top bir kez daha Muslera’da kaldı. Pozisyon açısından oldukça kısır geçen ilk yarı 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

Haberin Devamı

Muslera devleşti

İkinci yarı biraz daha tempolu başlasa da iki takım da gollük pozisyona girmekte zorlandı. Oyuncularının durumundan memnun olmayan Prandelli, 60. dakikada Sneijder’ın yerine Bruma’yı, Yasin’in yerine
de Yekta’yı oyuna aldı. Maçta kaldığı sürece hem Yasin hem de Sneijder beklentilerin çok altında kaldı. Fakat bu değişiklikler de hücuma hareketlilik katmadı. Fenerbahçe ise rakibine oranla daha durağan gözükse de, 78. dakikada Caner korner atışını kullandı, Bekir ceza sahası dışından çok sert vurdu, Muslera son anda topu kornere çeldi. Sarı- Lacivertliler ilk kez gole bu kadar yaklaştı. 87’de ise Chedjou’nun savunmadaki hatası sonucu Emenike bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncu vuruşunu yapsa da, Muslera’yı geçemedi. 90 dakika sonunda golsüz eşitlik bozulmadı ve maç uzatmalara gitti. İki uzatma devresinde de gol çıkmayınca penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışları sonunda Fenerbahçe, rakibini 3-2 yenerek, Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Metin Karabaş

YORUM YAZ