MENÜ

Rezalet!

Hocalar dostluk mesajları verdi. Futbolcular en ufak bir gerginlik yaşanmaması için büyük gayret gösterdi. Ancak, 'Soma hassasiyeti' bile tribünlerdeki gerginliği önleyemedi. Maç öncesinde ortalık karıştı. 90 dakika boyunca da sahaya yabancı madde yağdı.

Rezalet!

Bugüne kadar olaysız bir derbi belki de hiç görülmedi. Ama sezonun başlamasına sayılı günler kala şampiyon Fenerbahçe ve Türkiye Kupası sahibi Galatasaray'ın karşılaştığı maç öncesi beklentiler farklı yöndeydi. Çünkü, her iki takım da 13 Mayıs'ta Soma'da yaşanan elim facianın acılarını biraz olsun unutturabilmek için sahaya çıkacaktı. Bu yüzden hocalar, futbolcular ve taraftarlar her fırsatta dostluk mesajları verdi. Öyle de oldu. Sezona kupayla başlamak isteyen iki takımın mücadelesinde bir iki pozisyon dışında en ufak gerginlik dahi yaşanmadı. Ezeli rekabete rağme her iki takım oyuncuları ve kenar yönetimleri herhangi bir olay yaşanmaması için özveriliydi. Fair-Play havası esti.

Yine biber gazı!

Ancak tribünler yine rahat durmadı. Manisa'da her zamanki istenmeyen olaylar ilk olarak maç öncesinde başgösterdi. Fenerbahçeli taraftarların stada alınması sırasında bir anda ortalık karıştı. İki takım taraftarları arasında arbede çıktı. Her ihtimali göz önüne alan emniyet güçleri Manisa 19 Mayıs Stadı'nda olağanüsü güvenlik önlemi almıştı. Olaylar büyümeden önlendi. Ancak yine biber gazı kullanıldı. Bir taraftar yaralandı. Taşkınlık çıkaran bazı futbolseverler ise polislerce gözaltına alındı

Yabancı madde yağdı


İlk düdük öncesinde tribünler arasında karşılıklı 'Soma' tezahüratları dostane görüntüler ortaya çıkardı. Fakat bu uzun sürmedi. Maçın başlamasıyla tribünlerde tansiyon yükseldi. İki takım kornerlerinde sahaya kelimenin tam anlamıyla yabancı madde yağdı. Futbolcuların, taraftarları sakinleştirme çabaları da yeterli olmadı. İkinci yarının hemen başında bu kez gedefte kaleciler vardı. 19 Mayıs Stadı'nın her iki kale arkası da bir anda yabancı madde çöplüğüne döndü. Bu yüzden karşılaşma normal süresinden yaklaşık 5 dakika geç başladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ