MENÜ

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı'da başladı

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, Pegasus Airlines Surf & Sound Festivali'nin ana etkinliği olarak Alaçatı'da başladı.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı'da başladı

Pegasus Hava Yolları, dünyanın en önemli windsurf etkinliklerinden olan PWA Windsurf Dünya Kupası'nın Türkiye ayağına 8 yıldır ana sponsor olmaya devam ediyor. Slalom kategorisinde yurt dışında 8 noktada gerçekleştirilen yarışların Türkiye ayağı olan Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, dünyanın en hızlı windsurfçülerini Alaçatı'da ağırlıyor. Pegasus, bu organizasyon sayesinde Türkiye'de windsurf sporunun tanıtımına ve gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Sportworks tarafından 26 - 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Pegasus Airlines Surf & Sound Festivali'nin ana etkinliği olan Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda bu sene 30 ülkeden 64 erkek ve 24 kadın sporcu kıyasıya bir mücadele sergilemeye hazırlanıyor. Windsurf tutkunları, erkeklerde geçen senenin şampiyonu Fransız Antoine Albeau ve yine erkekler kategorisinin üçüncüsü Fransız Julien Quentel, kadınlarda geçen senenin şampiyonu Sarah Quita Offringa'nın yanı sıra bu senenin güncel dünya turu lideri Cyril Moussilmani, Türk sporculardan Ertuğrul İçingir ve Fulya Ünlü'yü de Pegasus Airlines PWA Dünya Kupası Alaçatı ayağında yarışırken izleme fırsatı bulacaklar.

PEGASUS ÖZEL HIZ ÖDÜLÜ, FİNAL YARIŞLARININ HEYECANINI KATLIYOR

Pegasus, ilk kez geçen yıl başlatılan ve kupaya ayrı bir heyecan katan "Pegasus Özel Hız Ödülü"nü bu yıl da vermeye devam edecek. Sporcular, geçen sene olduğu gibi final yarışlarında kollarına takılan GPS cihazlarıyla yarışacak. Yarışlar sonucunda, GPS cihazlarından alınan sonuçlar ile Alaçatı'nın en hızlı Kadın ve Erkek windsurfçüsü belirlenecek. En yüksek hıza ulaşan iki sporcu, Pegasus tarafından biner Euro ile ödüllendirilecek. Pegasus'un Özel Hız Ödülü'nü geçtiğimiz yıl erkeklerde 68 km hızla Antoine Questel, kadınlarda ise 49 km hızla Delphine Cousin kazanmıştı.

Finallerin ardından düzenlenecek ödül töreninde ise kadın ve erkek sporculara toplam 55 bin Euro tutarında ödül verilecek.

İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ