MENÜ

Hayvan hakları dernekleri ayakta!

Hayvan hakları dernekleri, Volkan Demirel'in "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin" sözleri üzerine ayağa kalktı!

Hayvan hakları dernekleri ayakta!

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Bakirköy Temsilciliği, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in dünkü Süper Kupa maçının ardından "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlemeli" sözleri üzerinde TFF'ye dilekçe yazdı. Gönderilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"TFF Disiplin Kuruluna: Futbolcu Volkan Demirel'e "3 Müsabakadan Men" Cezası Verilmesi Talebimiz

Konu: Futbolcu Volkan Demirel'e "3 müsabakadan men cezası" verilmesi talebimiz

TFF - Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kuruluna

25.08.2014 tarihinde oynanan GS-FB spor kulüpleri arasındaki süper kupa finali sonrası Fenerbahçe Kalecisi Volkan Demirel, "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin" ifadelerini kullandığı bilgileri basında yer almıştır.

Toplumda rol model olan tanınmış bir sporcunun bu söylemi, bir yandan "öldürmeye" çağrı olmasının yanında, öte yandan duyarlı ve merhametli insanlar için hem FB spor kulubünün hemde Türk Futbolunun gözden düşmesine sebep olmuştur .

5199 sayılı kanuna göre sokak köpekleri ne belediyeler tarafından nede başka şahıslar tarafından öldürülemez. Volkan Demirel'in bu kanun tanımaz açıklamasını cahilliğine mi yoksa kendisini kanunlardan üstün görmesine mi bağlamak gerek bilemiyoruz.

TFF ve FB Kulübü olarak, sokak köpekleri için, "katliam ve ölüm teşviki" içeren bu söyleminden dolayı:

1. Volkan Demirel'e Displin Talimatnamesinin 39. maddesine göre "3 müsabakadan men cezası" verilmesini talep ediyoruz.

2. Volkan Demirel'in ÖZÜR DİLEMESİNİ talep ediyoruz.

3. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulundan da konuya ilişkin açıklama ve sokaklarda ki sahipsiz hayvanların korunmasına ilişkin mesajlar verilmesini talep ediyoruz.


M.K.Atatürk 'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözlerini Volkan Demirel'e ve TFF ye bir kez daha hatırlatmayı bir borç biliriz.


Saygılarımızla

İlknur Sak Özkan

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Bakırköy Temsilcisi"

Haberin Devamı
YORUM YAZ