MENÜ

"Şeytanın bacağını kıracağım"

Milli güreşçi Taha Akgül, Özbekistan'da organize edilecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda "şeytanın bacağını kırarak" altın madalyaya uzanacağını söyledi.

"Şeytanın bacağını kıracağım"

Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Dünya Şampiyonası’na ilk kez katıldığını ve bronz madalya kazandığını hatırlatarak, "Avrupa Şampiyonası’nda yendiğim rakibime yenilerek bronz madalyada kalmıştım. Son Avrupa şampiyonu olarak Dünya Şampiyonası’na favori olarak gidiyorum. Yaz ayları genelde benim için şanssız geçiyor ama umuyorum ki bu kez ’şeytanın bacağını kıracağım’ ve altın madalya kazanacağım" dedi.

Avrupa Şampiyonası’nda yer alan tüm rakiplerinin yanı sıra iddialı olan İranlı, Özbek, ABD’li sporcuların da şampiyonada güreşeceğini ifade eden Akgül, "6 tane denk rakibim olacak. Serbest güreşte denk ülke sayısı çok fazla. Son Avrupa şampiyonu olduğum için tüm rakiplerim beni takip ediyor ve onlarda psikolojik bir baskı oluşuyor. Bunu maçlarda da hissedebiliyoruz. Bu avantajı kullanmak istiyorum. Kariyerimde dünya ve olimpiyat altın madalyaları eksik. İnşallah ikisini de almayı hedefliyorum" diye konuştu.

Sakatlığı atlattı

Taha Akgül, dirseğindeki sakatlık nedeniyle yaklaşık iki ay süresince güreşten uzak kaldığını ve oluşan yırtık nedeniyle fizik tedavi gördüğünü ve artık sağlığına kavuştuğu müjdesini verdi.

Dirseğindeki yırtık ve sinir sıkışmaları nedeniyle parmaklarının uyuştuğunu anlatan milli güreşçi, "Bu süre içinde sadece koşu antrenmanı yapabildim. Sağlığıma kavuştuktan sonra Bolu kampında güreş antrenmanlarına ağırlık verdim. Yaptığım yoğun tempodaki çalışmalarla eski seviyeme ulaşmaya çalışıyorum. Elmadağ kampıyla beraber formumun zirvesine ulaşarak şampiyonaya gitmek istiyorum" şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ