MENÜ

Sultanlar havlu attı

Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye kürsü şansını tamamen yitirdi. Japonya ve Rusya yenilgilerinin ardından Çin'e de 3-2 kaybeden Filenin Sultanları madalya umudunu gelecek sezona bıraktı.

Sultanlar havlu attı

Tarihinde ikinci kez Dünya Grand Prix Finali’nde mücadele eden A Milli Voleybol Takımımız, çok yaklaştığı kürsü şansını Çin karşısında aldığı yenilgiyle yitirdi. Aslında Filenin Sultanları, elemeler dahil Final Grubu’na da müthiş bir giriş yapmıştı. Son olimpiyat şampiyonu, aynı zamanda da elemelerden 9’da 9 yaparak lider gelen Brezilya’yı 3-2 yenip, tarihi bir galibiyete imza atmıştı. Ancak bu performansını Japonya önünde ortaya koyamayan ve ev sahibi rakibine 3-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar için kritik Rusya maçı da belirleyici oldu. Kızlarımız, 3-2’lik Rusya yengilgisine rağmen hala kürsü şansı vardı ancak o karşılaşmada yaşanan hakem skandalı ister istemez takımın moralmen düşüş yaşamasına sebebiyet verdi. Bu da dünkü Çin maçına yansıdı. Ve Filenin Sultanları, rakibine yine 3-2 mağlup olup, ilk 3 şansını tamamen yitirdi.

4. sette iş bitti!

Savunmada hatalar yapan Türkiye, ilk seti 25-22 kaybetti. İkinci sete Güldeniz ve Gözde’nin sayılarıyla başlayan ‘Filenin Sultanları’, bu bölümü 25-18 alıp durumu 1-1’e eşitledi. 3.sette Çin’in oyun içinde geriden gelerek, farkı kapatmayı başardıysa da kızlarımız, 25-22’lik skorla maçta 2-1’lik üstünlük kurdu. 4.sette ilk teknik molada iyi olan taraf Türkiye’ydi. Ancak bu kısa sürdü. Çin, etkili smaçları ve iyi blok yapan Zeng’in sayılarıyla seti 25-23 alıp, karşılaşmayı tie-break’e götürdü. Bu eşitlikle birlikte 3 puanı alma şansı kalmayan Türkiye, son sette üst üste basit hatalar yapınca, Çin, 21-19 ile maçtan 3-2 galip ayrıldı. Kızlarımız, gruptaki son maçını bugün TSİ 09.00’da Belçika’yla oynayacak.

SALON: Ariake Collesium
HAKKEMLER: Akihiko Tano (JAP ), Luis Macias (MEK )
TÜRKKİYE: Neriman (36), Kübra (5), Naz (4), Gözde (18), Bahar (7), Güldeniz (10), Gizem (L), Büşra(9), Meliha (-), Yeliz (-), Asuman (-)
ÇİN: Liu (26), Yuan (19), Zeng (16), Li (11), Yang Junjing (10), Wang Na (2), Chen (L), Wang Huimin (-), Yang Fangxu (-), Shen (-), Shan (L)
SETLER: 22-25, 25-18, 25-22, 23-25, 19-21

2015’in rakipleri!

2015 Dünya Grand Prix’sinin grup kuraları dün Japonya’da çekildi. Türkiye’nin C Grubu’nda ABD, Belçika, İtalya’yla; F Grubu’nda ABD, Rusya, Sırbistan’la ve I Grubu maçlarında ise Almanya, Güney Kore ve Sırbistan ile karşılaşacağı kaydedildi. Millilerimiz, gelecek sezon da yine 12 takım arasında ilk 4’e girme mücadelesi verecek. Turnuvanın finalleri ise 22-26 Temmuz tarihlerinde ABD’de düzenlenecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ