MENÜ

Zafere giden yol!

Fenerbahçe'nin derbideki en büyük kozlarından biri olan Dirk Kuyt, dev maç öncesi arkadaşlarını zafere şartlandırıyor. "Tahriklere kapılmayacağız" diyen Hollandalı futbolcu, "Eğer maçı 11 kişi tamamlayabilirsek Süper Kupa bizim" sözleriyle kazanmanın yolunu gösteriyor.

Zafere giden yol!

Takıma çok geç katılmasına rağmen en hazır isimlerden biri olan Kuyt, derbide Fenerbahçe'nin en önemli kozu. Brezilya’daki Dünya Kupası Finali’nde Hollanda ile üçüncülük elde ederek büyük sükse yapan yıldız oyuncu da bu durumun farkında. Olympiakos ve Roma maçlarında ortaya koyduğu performansla alkış toplayan Kuyt, arkadaşlarını da dev maça en iyi şekilde motive etmeye çalışıyor. Onlarla sürekli görüşmeler yapan tecrübeli futbolcu, özellikle rakipten gelecek tahriklere dikkat çekiyor. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi nedeniyle 'Mr. Duracell' ismiyle çağrılan Kuyt'a göre zaferin yolu maçı 11 kişi tamamlamaktan geçiyor. İşte yıldız oyuncunun arkadaşlarıyla yaptığı toplantılarda söylediği sözler:

'Rahat yeneriz'

"Yeni hocamızla yeni bir sayfa açıyoruz. Bu kupayı 2 kez kaybetmiş olmamız bir şey ifade etmiyor. Kazanma sırası artık bizde. Geçtiğimiz sezon özellikle ikinci yarı gösterdiğimiz performansı tekrar edersek Galatasaray’ı rahat yeneriz. En önemlisi maçı 11 kişiyle tamamlamak. Kimse kırmızı kart görmezse, Galatasaray’ın karşımızda hiç şansı yok. Bu konuda herkes kendine düşen görevi yapmalı ve rakibin tahriklerine kapılmamalı. Sert faullerde kendine hakim olmalı, rakibin tuzağına düşmemeli."

'Lig için de önemli'


"Herkes mücadele etmeli, her şeyini ortaya koymalı. Sezon öncesi bu kupayı kazanmamız, lige de iyi başlamamızı sağlayacaktır. Çünkü Süper Kupa’yla birlikte tüm camia daha da çok kenetlenecek ve tüm sezon boyunca her zaman olduğu gibi arkamızda olacaktır."

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ