MENÜ

Mahmut Uslu: 'Aysal herhalde Belçikalı olduğu için...'

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe Televizyonu'nda, Fatih Demirkol'un sorularını yanıtladı.

Mahmut Uslu: 'Aysal herhalde Belçikalı olduğu için...'

Mahmut Bey, öncelikle Feneriumlardaki imza günleri devam ediyor. Son yapılan imza gününde izdiham vardı. Taraftarların yoğun ilgisi var, forma satışları da çok ciddi anlamda artarak devam ediyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Mahmut Uslu: "Özeliklle son imza törenlerinde ilgi çok ciddi boyutlara ulaştı. Bu sıcak havalara rağmen izdiham oldu. Dün yapılan imza organizasyonuna 3-4 bin kişi geldi. Taraftarlarımız, sağ olsunlar. Satışlar, çok iyi gidiyor. Biz özellikle taraftarımız sahip çıksın dedik. Sağ olsunlar çok taraftarımız sahip çıkıyor. Forma satışlarında yaklaşık 110 bine ulaşmış vaziyetteyiz. Başkanımız tabii her şeyle tek tek ilgileniyor. Satışlar her ay bu şekilde devam ederse, bizim istediğimiz hedeflere, milyona yakın hedefe ulaşırız.Taraftarımıza teşekkür ediyoruz, onlara, çünkü kendi kulüplerine her türlü desteği veriyor, taraftarlarımız, sağ olsunlar."

Hazırlık etabı tamamlandı diyebiliriz. Artık resmi maçlara geldi sıra, Süper Kupa ile başlayacağız. Takımı nasıl görüyorsunuz ve Süper Kupa maçı öncesinde neler söylersiniz.

Mahmut Uslu: "Takımımız sezona hemen hemen hazır olmak üzere, son Roma maçı onu gösterdi. Roma çok iyi bir takım, onlara karşı çok iyi oynadık. Diego da yoktu birçok oyuncu da dinlendirildi. Buna rağmen hakikaten Roma maçında - biz takımımıza, tabii o gözle bakıyoruz, teknik gözle bakanlar kendileri daha iyi değerlendirirler- ama takımı daha iyi gördüğümüzü, hazır olduğunu hissediyoruz. Bana gelen tüm olgular ve tepkiler de o şekilde."

Manisa’da oynanacak karşılaşma… Sahanın çok bozuk olduğuna dair orada bulunan basın mensuplarının bazı uyarıları ve haberleri oldu.

Mahmut Uslu: "Sahayı federasyon belirliyor. Federasyon herhalde gidip bakmıştır, eğer bu kadar dedikleri gibi çok abartılı şekilde kötüyse yazık yani. İki takım için de güzel olmaz, çünkü sezon başı yani. Allah korusun yani. Herkes diyor ya sonuç ne olursa olsun centilmenlik içinde olsun. Evet ama sakatlık da olmasın, bir problem de olmasın. Çünkü rekabette bulunduğumuz bir takımla oynayacağız. İnşallah o güne kadar, stat Beden Terbiyesi’nin herhalde orası. Devletin sahası herhalde. Bir takım tedbirler alırlar. Bilemiyorum."

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın açıklamaları vardı. Bu açıklamalar için neler söylersiniz?

Mahmut Uslu: "Yani şimdi bu soru, güzel bir soru. Ben tabii başkanların verdiği konuşmalara yanıt gibi kimse anlamasın. Ben başkanlara karşı öyle bir konuşma yapmam ama "Dostluk" kelimesini sayın başkan herhalde Belçikalı olduğu için Türkçesinin tam karşılığını bilmiyor. Yani dostluk demek şu demek, kötü günde insanlara sahip çıkmak demektir. Belki dili sürçtü herhalde, rakip demesi lazım, bizim ezeli rakibimiz kendileri çünkü. Çok kötü günler yaşadığımız günlerde özellikle "bu ateş üfleyerek sönmez" diyen arkasından bize çok, Türkiye’ye hatta yalnız bize değil önemli bir şekilde yanlışlar yapan bir takım insanları da kendi bünyesinde çalıştırıyor şu anda. Tabii o kendi problemi, kendi camiasının problemi biz değiliz ama yani bu dostluk kelimesiyle ilgili biz üzerinde duruyoruz. Yani bizim dostluğumuzu herkes biliyor. Biz kimlerle dostuz, nasıl dostuz. Biz kişi olarak da, kurumsal olarak da biz ne yaptığımızı biliyoruz. Kimse bize bir şeyler öğretmeye kalkmasın. Biz Galatasaray takımıyla ezeli rakibiz. Biz katılıyoruz zaten, biz elimizden geleni yapıyoruz son 5-6 yıldır. Her ne kadar bize sivri dilli idareci diye isim taktılar ama bizim nasıl sportmenlik yaptığımız, biliniyor. Bizim bir kelimeyi hatırlatmak istiyorum sayın başkana "Özür" yani özür dilemeleri gerektiği yerde, 17 Haziran duruşu diye bir şey çıkardılar. Bu bile dostluğa sığmayan bir şeydi çünkü geleceksiniz yüzde 49 ihtimalle yenebilirdiniz, yüzde 50 ihtimalle yenebilirdiniz veya mağlup olurdunuz. Nedir 17 Haziran ne değişti Türkiye’de, kim ne yapmış size, bunlar tabi bırakın şeyi daha çok geriyor insanları. Ben buradan şunu hatırlatmak istiyorum. Biz dostuz, biz herkese dostuz ve bizim bu dostluğumuzu da herkes biliyor. Ama dostuz deyip dost olmamak daha yanlış. İnşallah yönetimler değişir, yine eskisi gibi hem rakibimiz hem de dostumuz olur Galatasaray Kulübü."

Haberin Devamı
YORUM YAZ