MENÜ

Hakeme yenildik!

Filenin Sultanları, Dünya Grand Prix'te kürsü şansını sürdürmek için 3. maçında Rusya'yla karşılaştı.

Hakeme yenildik!

Millilerimiz, oyuna tutuk başlasa da, toparlanmayı başardı... 2-0 geriden gelerek durumu 2-2 eşitledi, maçı da tie-break'e taşıdı ve 1 puanı garantiledi. 5. seti de alarak galibiyete ulaşmak isteyen Filenin Sultanları'na hakem kararları köstek oldu. Rusya'nın 12-10 önde olduğu anlarda, Gözde'nin hücumda ayağının çizgiye basıp, basmadığı tam bir skandala dönüştü. 8 dakika duran maçta, hakemler ve aynı zamanda bilgisayar sistemi tam 3 kez karar değişikliğine gitti. Karar alehimize sonuçlanınca, Milli takımımız, Rusya'ya 3-2 yenilerek, madalya şansını rakiplerinin alacağı sonuçlara ve Çin ile Belçika karşısında alacağı galibiyetlere kaldı.

Neriman sakatlandı

Maça kötü savunma yaparak başlayan Türkiye, ilk seti 25-22, 2. seti de 26-24 kaybetti. Neriman-Gözde ikilisinin yükselttiği tempo 3. sete yansıdı: 25-13 aldı. Neriman'ın sakatlandığı 4. sette de Rusya'nın etkili bloklarına rağmen, 27-25'yle durumu eşitledi: 2-2. Son sete de Türkiye, 6-2 gibi avantajlı bir üstünlük sağlasa da bloklara yakalandı, hakemlerin de tartışmalı kararı, oyundan düşmemize neden olunca, maçı 3-2 kaybettik. Türkiye, 4. maçını bugün Çin'le oynayacak.

Bilgisayar niye var!

Maçın tie-break setinde Rusya 12-10 öndeyken hakemler, Gözde'nin hücumunda çizgiye bastığı gerekçesiyle hata kararı verdi. Türkiye buna itiraz etti ve voleybolda yeni uygulanmaya başlanan 'bilgisayar sistemi' hakkını kullandı. Bilgisayardan 'Hata yok' sonucu çıktı ve skor 12- 11 oldu. Ancak bu kez de Ruslar karara itiraz etti. Olay burada ilginçleşti. 'Hata yok' sonucu veren bilgisayar bu defa fikir değiştirip, Gözde'nin çizgiye bastığı sonucuna ulaştı! Hakemlerin, bilgisayar kararına uymaması ise, şimdiden yeni sistemin eleştirmeye açık olduğunu ortaya koydu.

İtiraz ettik

Mısırlı hakemin kötü kararı sonucu 3-2 kaybettiğimiz Rusya maçının ardından Ay-Yıldızlı yetkililer itiraz hakkını kullandı. Rus antrenörün 2 yerine 3 challange hakkı kullandığı için itirazda bulunulduğu ve son setin yeniden oynanma kararının çıkabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ