MENÜ

'Ambargo'ya son!'

Samandıra'ya karargah kuran, tesislerden çıkmayan İsmail Kartal, derbi analizini yaptı. Futbolcularına, istediklerini tek tek anlattı, "2 yıllık ambargo sona erecek" dedi. Toplantıların detaylarına FANATİK ulaştı. İşte tecrübeli hocanın kupa şifreleri.

'Ambargo'ya son!'

Ersun Yanal'ın istifasıyla büyük çöküntü yaşayan Fenerbahçe'nin Süper Kupa'yı kazanma şansını zora soktuğu yönünde yorumlar yapılıyordu. Ancak İsmail Kartal'ın takımın başına gelişiyle bir anda hava değişti. Önce Olympiakos sonra Roma maçlarında ortaya konan müthiş futbol kara bulutları dağıttı, pazartesi günü oynanacak dev randevu için umutları artırdı. Göreve geldiği ilk günden bu yana Samandıra'da ekibiyle yoğun mesai harcayan İsmail Kartal, Galatasaray'la ilgili detaylı analizlerini tamamladı. Kartal, bunu futbolcularıyla toplu halde paylaşmak yerine isteklerini özel toplantılarla anlattı. 53 yaşındaki hocanın ilk 11'de şans bulması beklenen isimlere verdiği özel direktiflere FANATİK ulaştı. İşte Kartal'ın, Aslan'ı yıkma planından detaylar:

‘Sakin ol kaptan’

Performansıyla parmak ısırtan Caner'den yükselen grafiğini derbide de sürdürmesimi isteyen İsmail Kartal, dev maçla ilgili en ciddi uyarıyı ise kaptan Emre'ye yaptı. Tecrübeli oyuncudan sinirlerine hakim olmasını isteyen Kartal, "Bizi eksik bırakmak için zaaflarımızın üzerine gidecekler. Sakın oyunlarına düşmeyelim. Kesinlikle kırmızı kart görmemeliyiz. Bu takımın beyni sensin" dediği öğrenildi.

'Takma Volkan'

İsmail Kartal, Roma maçında yediği hatalı gollerle eleştirilerin odağı olan kaleci Volkan'dan moralini bozmamasını istedi. Oyuncusunu, "Türkiye'nin en iyi kalecisi sensin, bunu herkes biliyor. Derbide bir kez daha bunu göstereceksin" diyerek motive etti. Gökhan'a özverisinden ötürü teşekkür eden Kartal, Alves ve Bekir'i ise, "Riske girmeyeceksiniz. Sadece rakibe konsantre olun. Savunmada hata istemiyorum" diyerek uyardı.

'İşi bitir Emenike'

Meireles ve Mehmet Topal'ı savunmaya yardım etmeleri konusunda ikaz eden tecrübeli hoca, Emenike'ye ise, "Bu maçta sana çok iş düşecek. Olympiakos ve Roma'daki gibi görmek istiyorum seni. Gücünü kullan ve arkadaşlarını düşün" sözleriyle motive ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yusuf Dursun

YORUM YAZ