MENÜ

Nazar boncuğu!

Dünya Grand Prix'ine son olimpiyat şampiyonu Brezilya'yı yıkarak başlayan A Milli Voleybol Takımımız ev sahibi Japonya'ya ise direnemedi. Müthiş savunma yapan rakibine 3-0 kaybeden Filenin Sultanları ilk yenilgisini aldı.

Nazar boncuğu!

Eylül ayındaki Dünya Şampiyonası öncesi, A Milli Kadın Voleybol Takımımız, hem hazırlık niteliği taşıyan hem de güçlü rakiplerle karşı karşıya gelme fırsatı bulduğu Dünya Grand Prix Finali’nin ikinci gününde ilk yenilgisini aldı. Turnuvanın ilk gününde, elemelerden 9’da 9 yaparak gelen son olimpiyat şampiyonu Brezilya’yı mağlup edip, önemli bir galibiyete imza atan Filenin Sultanları, Japonya karşısında ise, kötü bir performans sergiledi. Millilerimiz, Tokyo’da oynanan final grubunda müthiş bir savunma yapan Japonya’ya direnç göstermeye çalışsa da güçlü rakibine 3-0 kaybetti. Alınan diğer sonuçlarla birlikte Ay-Yıldızlı ekibimiz, 5. sıraya gerilerken, Japonya ise liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

Japonlar tüm topları çıkardılar

Filenin Sultanları, Japonya’nın Hiroşima kentinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 40 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle siyah bant takarak çıktığı maça Gözde Sonsırma ve Neriman Özsoy ikilisinin sayılarıyla 5-3’lük üstünlükle girdi. Ancak savunmada çok zor topları bile çevirmeyi başaran Japonya, ilk iki seti 25-13 ve 25-17 alarak, 2-0’lık üstünlük kurdu. Millilerimiz, 3. sette maçı çevirmek adına oyuna ağırlığını koysa da Japonya buna izin vermedi. İyice demoralize olan Filenin Sultanları, bu bölümü de 25-17 kaybederek, sahadan puan alamadan ayrıldı. Kızlarımız, üçüncü maçında bugün Rusya’yla karşılaşacak.

SALON: Ariake Collesium
HAKEMLER: Hamid Alrousi (BAE), El Kheshen (MIS)
TÜRKİYE: Gözde (10), Bahar (7), Meliha (1), Neriman (11), Kübra (1), Naz (1), Gizem (L), Güldeniz (-), Bü?ra (2), Seda (1), Asuman (-)
JAPONYA: Shinnabe (6), Ishii (14), Ono (11), Kimura (14), Miyashita (3), Nagaoka (12), Sano (L), Ishida (1), Takada (4)
SETLER: 13-25, 17-25, 17-25

YORUM YAZ