MENÜ

Karabük destanı: 1-0

Rosenborg'u iki beraberlikle safdışı bırakan Karabükspor, Fransa'nın köklü takımı Saint- Etienne'i de yıktı. Kumbela'nın golüyle Avrupa'daki ilk zaferini kazanan Kırmızı-Mavililer, 28 Ağustos'taki rövanş için büyük avantaj yakaladı, futboluyla göğsümüzü kabarttı.

Karabük destanı: 1-0

Karabük’te gerçekten bir bilek güreşi vardı. Futbolun kağıt üzerinde oynanmadığını Tolunay Kafkas’ın öğrencileri ilk yarıda Fransız ekibine gösterdi. İlk 27 dakikada kalemizde bir tek pozisyon bile bulamayan Saint-Etienne karşısında çok net iki fırsat yakaladık. 8. dakikada Mabiala ile başlayan atakta sağ kanattan Erdem’in nefis ortasına ceza alanı içindeki Kumbela dokunamayınca bir golden olduk. Dakikalar 15’i gösterirken Erdem’in çok sert frikiği kaleciden döndü, Ahmet İlhan tamamlayamadı. Oyunun 3’te 1’lik bölümü sona ererken Saint Etienne’nin dengeyi kurmaya başladığını gördük. 28’de sağ kanat oyuncusu Hamoun ceza alanına girdi, ancak Waterman başarılı bir kurtarışla topu kornere attı. 29’da Sall’ın kafası kalemizin üst direğinden geri geldi ve derin bir ‘oh’ çektik. İlk yarıda soyunma odasına önde gidebilirdik. 45 artıda rakip savunmanın büyük hatasından Traore
yararlanamadı.

Kafkas’ın dediği oldu!

İkinci yarıya da fırtına gibi başladık. İlk 45 dakikadaki performansımız özgüvenimizi daha da yükseltmişti. 53’te Erkan sağ kanattan girdi, sol ayağına şut pozisyonu aradı ama vuruşu kötüydü. 58’de yine Erkan zorladı topu kaptı, pasında Yiğit’in ortası kalecide kaldı. Üst üste pozisyonlar golün habercisiydi. Tolunay Kafkas, bir gün önce rakibin savunma göbeğindeki hatalarına dikkat çekmişti. Nitekim 60’ta Kafkas’ın dediği oldu. Kumbela nefis vurdu, direğe çarpan top St. Etienne fileleriyle buluştu: 1-0.

Son bir adım daha

74’te Waterman, Gradel’in kaleye giren plasesini müthiş refleksle kornere attı. Dün gece Karabükspor bir zafere imza attı. Daha bir maçımız var dış sahada ama Rosenborg da favoriydi ve devirdik. Bu futbol ve bu sonuçtan sonra neden olmasın! Haydi Mavi Ateş, gruplara kalmak ve destanı tamamlamak için sana inancımız tam.

‘İşimiz daha bitmedi’


Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 90 dakika sonunda son derece mutluydu. Çok güçlü bir takıma karşı oynadıklarını belirten Kafkas, “Fiziksel ve taktiksel açıdan çok iyiler. Tecrübesizliğimiz var. Genciz. 28’le 40. dakikalar arasında oyunu kaybettik ama sonra toparladık. Kanatları çok iyi kapattık. Onları oynatmadık. Bizim için önemli bir başarı bu. Ama realist olmak zorundayım. Tur şansımızın ne olduğunu sorarsanız, işimizin orada kolay olacağını sanmıyorum. Elimizden geleni yapacağız” dedi.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ