MENÜ

Cumanın galibi Hamilton

Lewis Hamilton öğleden sonra takım arkadaşı Nico Rosberg'den 0.6s daha iyi bir tur zamanı elde ederek Belçika GP hafta sonunda günün en hızlı ismi oldu.

Cumanın galibi Hamilton

Doksan dakika süren seans, Maldonado'nun kazası ve Esteban Gutierrez'in spini nedeniyle iki kez kırmızı bayrakla durduruldu.

Bu duraklamalardan etkilenmeyen Hamilton en iyi tur zamanını elde ederken, İngiliz pilot ikinci kırmızı bayrak öncesinde Fernando Alonso'dan 0.4s daha hızlıydı.

Sonrasında performans turu için yumuşak hamura geçen Hamilton, bu lastikle ilk turunda en iyi zamanını elde ederken, Rosberg'in biraz sorun yaşadığı turun da etkisiyle hız turu sonunda Hamilton takım arkadaşının 0.6s önünde yer aldı.

Alonso günü eski takım arkadaşı Massa'nın önünde 3. sırada tamamlarken, Brezilyalı pilot, Williams'ın Spa'da podyum şansı olduğunu gösterdi.

Button liderin 1.470s gerisinde 5. sırada yer alırken, Valtteri Bottas 6. sırada yer aldı.

Daniil Kvyat 7., 2. seansta tek araçla piste çıkabilen Red Bull'da ise Daniel Ricciardo 8. sırada yer aldı.

Kevin Magnussen ve Nico hulkenberg ilk on'u tamamlarlarken, Red Bull'da Vettel'in aracında ilk seansta yaşanan elektrik ve motor arızası nedeniyle Alman pilot bu seansta piste çıkamadı. Vettel'in aracındaki elektrik arızasının motordan kaynaklandığı ve motorun değiştirileceği ifade edildi.

Pastor Maldonado ise 8. dakikada geçirdiği kaza nedeniyle ikinci seansta zaman turu elde edemedi.

Haberin Devamı


Kaynak: turkiyef1

YORUM YAZ