MENÜ

Ünal Aysal: Önemli olan spor ve dostluk

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ezeli rakipleri Fenerbahçe ile yapacakları TFF Süper Kupa maçının dostça geçeceğine inandığını söyledi.

Ünal Aysal: Önemli olan spor ve dostluk

Sarı-kırmızılı futbol takımının, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenmanı takip eden ve GSTV’ye açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, tesislere eskiye nazaran daha sık gelmeye çalıştığını belirtti.
Her geldiğinde daha mutlu olduğunu anlatan Aysal, "Gelişmeleri birebir izlemek ve aynı havayı oyuncularımızla paylaşmak bana huzur veriyor" derken, TFF Süper Kupa maçıyla ilgili de değerlendirmede bulundu.
Fenerbahçe’ye karşı sahaya çıkacakları TFF Süper Kupa maçının, maden faciası yaşanan Soma anısına yapılacağına dikkati çeken Aysal, "Fenerbahçe ile yapacağımız maç, özellikle Soma anısına oynanacak olmasından dolayı çok önemli. Bu maçın havasını ayrı bir şekilde tutmalı ve muhafaza etmeliyiz. Tahmin ediyorum, dostça geçecek bir müsabaka olacak. Önemli olan spordur" diye konuştu.

Ünal Aysal, Fenerbahçe ile aralarında yaşanan gerilimle ilgili, Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi son maçına çıkmama kararı aldıkları 17 Haziran’a da vurgu yaparak, şunları söyledi:
"Benim vermek istediğim mesaj gayet net. Fenerbahçe ile aramızda, birtakım yanlış uygulamalardan kaynaklanan, hiçbir zaman tasvip etmediğimiz, spordaki bazı yanlışlıklara dikkati çekmek istediğimiz konularla ilgili ihtilaflar var ve devam ediyor. Bunu inkar edemeyiz. Olduğu sürece de Galatasaray, bunların her zaman karşısında duracaktır. Aslında 17 Haziran duruşumuz da bunun için yapılmıştır. Bundan sonra da aynı duruşumuz bozulmadan devam edecektir. Arzu etmediğimiz şey, kulüpler arasındaki bu ihtilafın sahaya yansıması. Konunun, özellikle taraftarları karşı karşıya getirmeyecek şekilde, yöneticiler arasında tutulması ve orada bir çözüm bulunması gerekir. Taraftarlarımızı karşı karşıya getirmeyelim. Ama öbür konularda duyarlılığımızı birebir devam ettireceğiz ve bunların sahalarımızdan yok olması, tamamen kalkması için Galatasaray olarak başlattığımız mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz."

Sık sık görüş değiştiren bir ekip olmadıklarını vurgulayan başkan Aysal, "Görüşlerimiz ilk günden beri belli. Üç yıldır aynı görüşleri tekrarlıyorum. Sahada fair-play olmalı. Bir yanlışlık varsa da bu düzeltilmeli ve yanlışlığı yapan insanlara karşı gerekli duyarlılık gösterilmeli. Burada sadece kulüp yönetimlerinin değil, kulüplerin dışındaki kurumların da sorumlulukları var. Duyarlılığın net olarak gösterilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"Dördüncü yıldızı kazanacağımıza hepimiz inandık"


Ünal Aysal, Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayarak dördüncü yıldızı takabilmek için Fenerbahçe ile girecekleri büyük rekabete değinirken, başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.
Dördüncü yıldızı kazanacaklarına inandıklarını vurgulayan Aysal, "Bunun için çalışıyoruz. Gece gündüz bütün gayretlerimiz bunun için. Taraftarlarımızı mutlu etmemiz gerekiyor. Bunun bilinci içindeyiz. Elimizden gelen, imkanlarımız içindeki her türlü çalışma bundan sonra da aynı şekilde yapılacak. Önemli olan oyuncularımızın mutlu olması ve sporseverlerin izledikleri futboldan zevk almaları" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ayrıca, bir sinir sistemi hastalığı olan "Amiyotropik Yanal Skleroz"a (ALS) dikkati çekmek amacıyla başlayan ve tüm dünyayı saran baştan aşağı buzlu su dökme (Ice Bucket Challange) kampanyasıyla ilgili yöneltilen soru üzerine ise "Kim meydan okumak isterse katılırım ve gerekirse 1 kova değil, 2 kova buzlu suyu da yerim" yanıtını verdi. Aysal, kendisine soru yönelten muhabirin meydan okuma isteğine karşılık vereceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ