MENÜ

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nde 3. tur bitti

Satranç alanında Türkiye'nin en başarılı sporcularının yarıştığı, 2013-2014 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nde üçüncü tur müsabakaları da tamamlandı.

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nde 3. tur bitti

17 Ağustos Pazar günü başlayan Kocaeli Theness Otel’de gerçekleştirilen, 97'si unvanlı olmak üzere toplam 225 sporcunun mücadele ettiği lig, 29 Ağustos Pazar günü sona erecek. Ligin üçüncü turunda satranç şubesini 2005 yılında bünyesine katan ve ligde dört şampiyonluğu bulunan Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Tarsus Zeka Satranç Kulübü’nü 5,5 – 4,5 yendi.

Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin karşısına yeni transferleri WCM Kardelen Cemhan ve Önder Perçin ile çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü İzmir ekibini 8 – 2 mağlup etti.
Sekiz yıldır ligde elde ettiği başarılar ve zorlu rakipleri karşısında aldığı sürpriz sonuçlar ile adından sıkça söz ettiren Mersin Ezgi Satranç Kulübü, üçüncü tura lider olarak giren Denizsu Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 masa puanı aldı.

En yüksek Elo ortalaması ile lige birinci sırada başlayan İstanbul Teknik Üniversitesi Socar – K.N.I., satranç şubesini 2003 yılında bünyesine katan Türk Hava Yolları Spor Kulübü’nü 7 – 3 mağlup etti. Üçüncü tura kayıpsız giren iki kulübün mücadelesinde dikkat çeken sonuç, dördüncü masada GM Mikhail Gurevich ile karşılaşan FM Demre Kerigan’ın aldığı galibiyet oldu.

Antalya Çallı Spor Kulübü – Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü mücadelesi 5 – 4 Hatay ekibinin lehine sonuçlandı. Antalya ekibinden Melih Yurtseven ve Çağatay Burcu’nun, GM Murtas Kazhgaleyev ve IM Cemil Gülbaş’dan aldığı puanlar takımlarının mağlup olmasını engelleyemedi.

2008 yılından günümüze yer aldığı ligde şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu elde ettiği başarılar ile ispatlayan T.S. Alyans Satranç Spor Kulübü, 1995 yılında satranç şubesini açan, 1996 yılından itibaren verdiği 13 yıllık aranın sonrasında 2009 yılında tekrar faaliyetlerine başlayan Ankara Demirspor Kulübü’nü 7,5 – 2,5 mağlup etti.

12 gün boyunca zorlu mücadelelerin yaşanacağı lig maçlarının tümünü Türkiye Satranç Federasyonu sanal stadyumlarından canlı olarak izlemek mümkün.

Haberin Devamı
YORUM YAZ