MENÜ

Sultanlar'dan Samba şov!

Filenin Sultanları, Dünya Grand Prix Finalleri'ne tarihi zaferle başladı. Ay-Yıldızlı ekibimiz, elemelerden namağlup gelen, son olimpiyat şampiyonu Brezilya'yı 3-2 yenerek, kupa yolunda önemli bir galibiyete aldı.

Sultanlar'dan Samba şov!

İtalya’da eylül ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesi, A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ortaya koyduğu performansla umut saçıyor. Hazırlık için önemli bir organizasyon olan Dünya Grand Prix Finalleri’ne 12 takım arasında 9’da 9 yapan Brezilya ve Çin’in ardından üçüncü sıradan katılmayı başaran Filenin Sultanları, bu turnuvaya da tarihi bir zaferle girdi. Türkiye, finallerin ilk maçında, son olimpiyat şampiyonu Brezilya’yla karşılaştı.

İkinci rakip Japonya 2012 Londra Oyunları’nda kadrosunda yer alan A.Silva, F.Claudino, Lins, Menezes, J.Carvalho, S.Castro, Rodrigues gibi isimlerin de bulunduğu mücadeleye Millilerimiz, müthiş başladı, ilk iki seti, Neriman, Kübra, Gözde ve Bahar’ın skorer oyunuyla, 25-18 ve 25-23 alıp, 2-0 üstünlük sağladı. Ancak güçlü Brezilya, kolay kolay pes etmedi. Türkiye’nin 3. sette hücumda sıkıntı yaşamasını iyi değerlendiren Brezilya, bu bölümü 25-21 alıp, durumu 2-1 taşırken 4.sette de sert savunmasıyla eşitliği sağladı: 2-2. Filenin Sultanları, maçın tie-break’e uzamasının engel olamadı ama, 5.seti Gözde-Neriman ikilisinin sayılarıyla 15-12 alıp, sahadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla kızlarımız, 2 puanı hanesine yazdırırken, şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı. Filenin Sultanları, Tokyo’da düzenlenen finallerin ikinci gününde ise, ev sahibi Japonya’yla TSİ 13.15’te karşılaşacak. Mücadele NTVSpor’dan naklen yayınlanacak. Bu arada Gözde Sonsırma, maçın MVP’si seçildi.

Türkiye Brezilya: 3-2

Haberin Devamı

SALON: Ariake Collesium
HAKEMLER: Rodriguez (İSP), Hamit Alrousi (BAE)
TÜRKİYE: Gözde (23), Bahar (14), Meliha (3), Neriman (21), Kübra (8), Naz (6), Gizem (L), Güldeniz (1), Asuman (-), Yeliz (2)
BREZİLYA: Carvalho (12), Menezes (5), Castro (8), Rodrigues (4), Claudino (8), Lins (5), Brait (L), Caixeta (20), Marinho (-), Fabiola (-), Guimaraes (9), Da Silva (7)
SETLER: 25-18, 25-23, 21-25, 19-25, 25-12

YORUM YAZ