MENÜ

PFDK'dan ceza yağdı!

PFDK, yeni sezon öncesi kulüp ve futbolculara ceza yağdırdı.

PFDK'dan ceza yağdı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında sportmenlik dışı davranışlarda bulunan futbolcu ve teknik adamlara ceza yağdırdı. Buna göre; Kayseri Erciyesspor'lu Necati Ateş, rakip takım sporcusuna yönelik şiddeti nedeniyle 3 resmi müsabakadan men cezası aldı. PFDK öte yandan Kasımpaşa'lı Donk'a 2 maç, Bülent Korkmaz'a ise Admira Wacker-Kayseri Erciyesspor takımları arasında oynanan hazırlık mücadelesinde hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men cezası verdi.

PFDK'nın aldığı diğer kararlar şu şekilde:

Denizli Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Fazlı Ayan'a Denizli Büyükşehir Belediyespor-Manavgat Evrensekispor maçındaki rakip takım sprocusuna yönelik hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men,

Torku Konyaspor'lu Ali Dere'ye 3 resmi müsabakadan men,

İstanbul Başakşehirspor'lu Gençer Cansev'e 2 resmi müsabakadan men,

Kayseri Şekerspor yöneticisi Ahmet Taşkın Mert'e 15 gün hak mahrumiyeti,

Tutap Şekerspor takımının antrenörü Vedat Taşdemir'e 3 resmi müsabakadan men.

Fanatik yazmıştı

Gazeteniz Fanatik, Necati Ateş'in hazırlık maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı ceza alabileceğini çok önceden duyurmuştu. Muhabirimiz M. Ali Sabuncu'nun 10 Ağustos 2014 tarihli haberi şu şekildeydi:

http://www.fanatik.com.tr/2014/08/10/necati-ates-yandi-381085



Erciyesspor, Korkmaz ve Ateş için Tahkim Kurulu’na başvuracak

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), teknik direktörleri Bülent Korkmaz’a 2 ve futbolcuları Necati Ateş’e ise 3 maç verdiği men cezası için Tahkim Kurulu’na başvuracak.

Kulüp basın sözcüsü Kaan Savruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaların kaldırılması için gerekli başvuruları yapacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Hazırlık maçında verilen bu kararları hukuka aykırı buluyorum. PFDK’ya yaptığımız savunmanın okumadığını düşünüyorum. Kısa süre içerisinde Tahkim Kurulu’na başvurumuzu yapacağız. Bu yanlıştan dönüleceğini düşünüyorum. En nihayetinde yapılan bir hazırlık maçı. Sözde ’sportmenliğe aykırı davranışta bulunduğu’ söylenen kişi bir dönem A Milli Futbol takımının kaptanlığını yapmış Bülent Korkmaz. Bülent Korkmaz ne kadar sportmenliğe aykırı harekette bulunmuş olabilir. Bülent Korkmaz her yerde beyefendi kişiliğiyle bilinen biri. Daha sezon başlamadan ceza veriliyor. Amaç ne anlam veremiyoruz. Erciyesspor’da sahipsiz değil, bunu da herkes bilsin. Gerekli mercilere gerekli itirazlarımızı yapacağız."

PFDK’nın 21 Ağustos tarihli kararında, Kayseri Erciyesspor’un Avusturya’nın Admira Wacker takımıyla oynadığı hazırlık maçında, ihraç öncesi ve sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle teknik direktör Bülent Korkmaz’a 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 26 bin lira para cezası, futbolcu Necati Ateş’in aynı maçta rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle kurul tarafından 2 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası verilmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ