MENÜ

Hamilton: Şampiyonluk mücadelesi poker gibi

Lewis Hamilton, Nico Rosberg'le sürdürdüğü şampiyonluk mücadelesinin kariyerinin en zorlu mücadelesi olduğunu söyledi.

Hamilton: Şampiyonluk mücadelesi poker gibi

Daha önce de 2007'de Fernando Alonso ile takım arkadaşı olduğu dönemde takım arkadaşına karşı şampiyonluk mücadelesi veren Hamilton ve Alonso o sezon Raikkonen'e yenilmekten kurtulamamıştı.
Bir sonraki yıl ise rakibi Ferrari pilotu Massa'dan şampiyonluğu son virajda kapmış, ancak Brezilyalıyla farklı takımlarda olduğu için hiç bu sezonki gibi veri paylaştığı bir rakibe karşı mücadele etmemişti.
"Bu sezon mücadelede tansiyon her zamankinden daha fazla. Raikkonen ve Massa'ya karşı mücadele ederken farklı takımlardaydık ve arabalar, güçlü ve zayıf yönleri de doğal olarak farklıydı."

"Şimdi benimle aynı aracı süren birine karşı mücadele veriyorum. İkimiz de aynı geri bildirim ve veriye erişme hakkına sahibiz. Bu yüzden önde olmak gerçekten zor. Bu biraz poker oynamaya benziyor. Bir set kartımız var ve diğeri elinizde ne olduğunu bilemez. Ancak burada ikimiz de birbirimizin ellerini görebiliyoruz bu yüzden birbirimizi yenmemiz çok zor."

Hamilton ayrıca, Rosberg'le sürdürdüğü mücadelenin doğasında, her yarışın ayrı olarak değerlendirilip her yarışta önde olmaya çalışıldığı anlayışının hakim olduğunu söyledi.

"Kesinlikle büyük bir mücadele çünkü ancak ufak kazançlar sağlayabiliyorsunuz. Elinizdeki tek şey yetenekleriniz ve öğrendikleriniz. Bunları iyi harmanlamalısınız. Daima ileri gitmek zorundasınız. Sadece iyi olmanız asla yetmez. Sınırları geçmeli çünkü siz her ilerlediğinizde, takım arkadaşınız da aynı derecede ilerleme kaydediyor. Bu yüzden süreklilik oluşturmalısınız."

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ