MENÜ

"Hâlâ hazır değiliz"

Vahid Halilhodzic, Rostov maçı öncesinde yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

"Hâlâ hazır değiliz"

Trabzonspor’un sıra dışı teknik direktörü Vahid Halilhodzic yine bomba gibi açıklamalar yaptı. Malouda ile önceki gün yaşanan tartışma, kadro dışı bırakılan 8 futbolcu, takımının hala hazır olmadığını belirtme ve sürekli yapılan sert ve sivri dilli ifadeler Bosnalı hocanın çok konuşulmasına neden oluyor. Rostov maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Halilhodzic, yine üstü kapalı bir şekilde göndermeler yaptı, bazı kişileri hedef aldı. İşte 62 yaşındaki deneyimli çalıştırıcının o sözleri:

‘365 günlük olaylar yaşadım’

“Tam 35 gündür Trabzonspor’dayım. 35 günde 365 günlük olaylar yaşadım. Bildiğim tek şey, 35 gündür tesislerden dışarı çıkamadığım. Bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını düşünmüyordum. Bazı olayların daha erkenden hazırlanmış ve halledilmiş olmasını bekliyordum.”

‘Az maç oynadık’

Şu an henüz bir maç kazanamadık. Maalesef bu kadroyla tek bir hazırlık maçı yaptık. Rakibimiz en azından 10 maç yaptı ve lige öyle başladılar. Bu maç 2 ay sonra olsa, biz de 5-6 maç oynamış olsak, tamamen farklı şeyler söyleyebilirdim. Elimdeki kadro geçen ay olmuş olsaydı ve onlarla çalışmış olsaydım size Rostov’u kesinlikle yeneceğimizi söyleyebilirdim”

‘Çok sıkıntı çektim’

“Avusturya’ya bir oyuncu grubu getirdim. Ve buradaki oyuncu grubunun neredeyse tamamı değişmiş gibi. Ve bu oyuncuların içinden birkaç tanesi 1-2 gündür çalışmaya başladı. Siz benim konuşmalarımdan tatmin olmadınız. Kariyerim boyunca hiçbir zaman bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar sıkıntı ile mücadele etmek zorunda kalmadım. 30 günden beri çok yoğun şekilde çalışıyoruz.”

‘Kazanma arsuzu içindeyim’

“Her zaman olumlu açıklamalar yapmam. Ben sadece gerçekleri konuşurum ve takımımın durumu bu. Gerçeği yansıtıyorum, gerçeği paylaşıyorum. Özür de aramıyorum, hata da. Biri kazanma arzusu yaşıyorsa o da Vahid hocadır. Bütün oyunculara tekrar tekrar bu süre içerisinde yaptığımız çalışmaların ne kadar yoğun olduğunu sorabilirsiniz. Her şeyin şeffaf olduğunu, her idmandan sonra neler yaşandığını ve neler olduğunu sizler de biliyorsunuz.”

‘Olayı Malouda kurguladı’

Malouda, maalesef profesyonel bir hata yaptı. Çok büyük bir profesyonel hata yaptı. Raporumu hazırladım ve bu rapor doğrultusunda artık cezası neyse verilmesini istedim. Ancak Malouda’nın bu tavrı beni şaşırtmadı. Bu kulüp içerisinde daha önceki 2 antrenörle de aynı şekilde sıkıntılar yaşadı. Chelsea’de de yaşadı. Milli takımda da yaşadı, Lyon’da da yaşadı. Yani başımızdan geçen olay tamamen Malouda tarafından kurgulanmış bir olaydı. Buraya sadece parayı düşünen insan gerekmiyor. Benim için yetenekli oyuncu olmadan önce iyi insan olması gerekiyor. Benim kıstasım, kriterim bu!

Mini yorum:

Bu gece bitmeli

Sadece bu dönemin değil kulüp kariyerinin bile en flaş işlerine imzasını koyan ve 2 yıla yayılan şampiyonluk hedefiyle çok ciddi bir plan yapan Trabzonspor sezonu resmen bu gece açacak.

Yani, kağıt üzerinde yapılan her şey için sahada ilk ve sezonun tamamını etkileyecek bir sınav verilecek. Çıkardığı arıza ve hocasından gördüğü tepki sürpriz olmadığı için Malouda krizinin etkilerinin görünmemesi hem güzel hem avantaj. Vahid Hoca basın toplantısında bu kez biraz daha ölçülü konuştu ama yine öğrencilerine hazır değilsiniz mesajını, üstelik bazıları çok sıradan özel maçlar üzerinden yolladı. Bu bir motivasyon kaynağı olabilir mi, doğru bir strateji mi bu akşam onu da göreceğiz.

Ancak ne Vahid Hoca’nın teknik adam görüşleri ne futbolcuların kamp yorgunluğu ne de başka bir şeyin Avni Aker’de herhangi bir olumsuzluğa mazeret olmayacağı kesin. İlgisi zaman zaman sınıfta kalsa da bu akşam stadı dolduracak olan taraftarlar Rostov gibi Trabzon’a karşı sıradan bir rakip önünde haklı zafer bekler. Bu arada hep oyuncularından bahseden Vahid Hoca’nın da bir sınav vereceğini unutmamak lazım. Sözün özü, hocanın da deyimiyle Trabzonspor gol yemeden işi burada bitirmelidir, yakışan da budur.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ