MENÜ

Florya çıkarması

Fatih Terim son olarak 24 Eylül 2013'te, biletinin kesildiği sırada ayak bastığı Florya Metin Oktay Tesisleri'ne, tam 330 gün sonra Turgan Ece'nin cenaze töreni için döndü. Florya'ya 50 kişilik bir ekiple çıkarma yapan Terim'in her sözünde, Aysal yönetimine ince mesajlar vardı

Florya çıkarması

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim’in görevine son verildiği sırada tarihler 24 Eylül 2013’ü gösteriyordu.

Takımına Florya Metin Oktay Tesisleri’nde idman yaptıran tecrübeli hoca, biletinin kesildiğini kızının telefonuyla, GSTV’den altyazı geçerken öğreniyordu. Bu tarih, Terim’in Florya’ya ayak bastığı son gün olarak tarihe geçti. Ta ki düne kadar...

Vedat hocayı da getirdi

Haberin Devamı

Camianın en önemli isimlerinden Turgan Ece’nin cenaze töreni için Florya’ya geri dönen Terim’in arkasında 50 kişilik bir ekip vardı. A Milli Takım’ın hocası, tesislere adeta çıkarma yapar gibi geldi. Yanında getirdiği isimler arasında, Başkan Ünal Aysal’a hakaret ettiği iddiasıyla görevine son verilen Vedat İnceefe de vardı. Kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Terim, Turgan Ece’ye övgüler yağdırdığı ifadelerinde, isim vermeden Ünal Aysal yönetimine ince mesajlar gönderdi. İşte Terim’in sözlerinden öne çıkanlar:

‘Hâlâ kulübün içindeyim’

“Turgan ağabey yöneticim, sportif direktörüm ve en son Florya’da baş öğretmenim oldu. Her gün ona hesap verirdik. Buranın her karışını onunla gezdik. Zaman zaman evi arar, yapmam gerekenleri Fulya’ya söylerdi, ‘Kızım böyle yapmalı’ derdi. Ben Galatasaray’a 20 yaşında bir genç olarak geldim. Ve hâlâ Galatasaray’ın içindeyim. Dışarıda olsam da içindeyim. Bu bize Turgan Ece’nin öğütüydü. ‘Dışarıya da gitseniz kalbiniz Galatasaray’la olmalı’ demişti.”

‘Kurumsal değeri yüksek’

“2. kez göreve geldiğimde işler kötü giderken deplasman dönüşlerinde havaalanında bekliyordu bizi ve ‘Lütfen üzülmeyin, düzeltirsiniz’ diye teselli ediyordu. Turgan ağabey insani, ahlaki değerleri ve kurumsal değerleri çok yüksek olan bir insandı.”

‘Örnek olmasını umarım’

“Burada hangi yöneticinin hakkı varsa, onun bir fazla hakkı var. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Kar kış demeden bizi o odadan çıkarırdı. Bulunduğumuz her yerde izi var, emeği var, hakkı var. Herkese örnek olacak bir yöneticiydi. Biz Galatasaray’da boş kağıda imza attık yıllarca futbolcuyken. Bizim böyle bir şey söylemeye hakkımız yoktu. Ancak bilirdik ki, o mukavelenin yerine gelmeme şansı yok. Turgan ağabey doğru konuşan, adil bir insandı. Galatasaraylılar’a ne mutlu ki, böylece yöneticileri var. Umarım bütün Galatasaraylılar’a örnek olur.”

Metin Karabaş /FANATİK

YORUM YAZ