MENÜ

Büyük avantaj: 2-0

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Rusya'nın Rostov ekibini ağırlayan Trabzonspor, maçta istediğini aldı. Avni Aker Stadı'nda maçın önemine göre oldukça boş olan tribünler önünde rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Bordo-Mavililer, 37. dakikada Medjani'nin, 73'te Cardozo'nun kaydettiği gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı.

Büyük avantaj: 2-0

Yeni hoca ve yeni transferlerle sezona oldukça umutlu başlayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında boy gösterebilmek için Rusya temsilcisi Rostov'la karşı karşıya geldi. Yağışlı havada oynanan maçta, yepyeni Trabzonspor'un taraftarıyla buluşmasının oldukça görkemli olması bekleniyordu, ancak taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi. Yer yer önemli boşlukların göze çarptığı Avni Aker tribünleri önünde oynanan mücadeleye iyi başlayan taraf Trabzonspor'du. Orta sahada dengeyi çabuk kuran ve topun hâkimiyetini kısa sürede eline alan Bordo-Mavililer, golü 37. dakikada buldu. Maçın başından beri sol kanadı çok iyi kullanan Trabzonspor, Yusuf Erdoğan'ın art arda çalımlarıyla atak geliştirdi, Rostov savunması topu kornere gönderdi. Köşe vuruşunda Soner topun başına geçti. Soner'in ortasında ceza sahasında yaşanan karambol sonucu top Medjani'nin önünde kaldı ve Bordo-Mavililer 1-0 öne geçti. İlk yarının kalan dakikaları temsilcimizin istediği şekilde geçti ve soyunma odasına Fırtına'nın üstünlüğüyle gidildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da Trabzonspor'un bariz üstünlüğüyle geçti. Skor avantajını elinde bulunduran Bordo-Mavililer, evinde gol yememek adına defansa verdiği önemi azaltmadı. Kontrollü oynayan Trabzonspor, Rostov'un nadiren geliştirdiği etkili ataklarda oldukça başarılıydı. Mücadele tek golle devam ederken, 73. dakikada Oscar Cardozo, Trabzonspor taraftarına 'Merhaba' dedi. Trabzonspor defansının topu rakip yarı sahaya gelişigüzel göndermesiyle başlayan atakta Rostov defansındaki iki oyuncu büyük bir hata yaparak topu kontrol edemedi. Top, Cardozo'nun önünde kaldı. Paraguaylı yıldız, Rostov kalecisi Pletikosa'nın önde olduğunu gördü ve şık bir aşırtma vuruşlar durumu 2-0'a getirdi. Rövanş için avantajlı skoru elde etmeyi başaran Fırtına, oyunu rölantiye aldı ve karşılaşma 2-0 sona erdi.

28 Eylül'de Rusya'da oynanacak rövanş maçında büyük bir sürpriz olmazsa, Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ