MENÜ

"Wenger'i bu kadar panik görmedim"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Albayrak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için umutlu olduklarını söyledi.

"Wenger'i bu kadar panik görmedim"

Takımının play-off eleme turunda Arsenal ile yaptığı ve 0-0 berabere kaldığı maçın değerlendirmesini AA muhabirine yapan Albayrak, gruplara kalma adına her iki ekibin şansının yüzde elli olduğunu vurgulayarak, "Arsenal ile yapacağımız ikinci maça umutlu gidiyoruz. Rakibin teknik direktörü Arsene Wenger’i bu kadar panik görmemiştim. İlk maçtaki gibi rövanşta konsantre olursak ve şans da biraz yardım ederse rövanşı alırız" dedi.
Siyah-beyazlı takımın yöneticisi, bu sezon takımdaki en büyük gelişmenin geçen sezona göre daha fazla takım ruhu taşımak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Dışarıdaki takım ruhu içeriye de yansıyor. Topu çok iyi paylaşıyoruz. Belli pozisyonlarda eksiklerimiz olabilir. Oyuncu anlamında talepler de olabilir. Ama Mustafa Pektemek’i kimse görmüyor, görmek istemiyor mu? Müthiş bir geri dönüş yaşıyor. Geriye geliyor savunmaya yardım ediyor, ileriye gidiyor oyunu açıyor. Demba Ba ile çok iyi ikili oldu. Demba Ba’nın gelmesiyle oyun sisteminde farklılık oluştu. Teknik olarak bir şey demeyeceğim ama topu çok paylaşıyoruz ve yardımlaşıyoruz. Bunu önemsiyoruz."

"Demba Ba’nın ilk pozisyonu konsantrasyonumuzu gösteriyor"

Arsenal karşısında daha ilk saniyelerde Demba Ba ile pozisyona girdiklerini hatırlatan Metin Albayrak, bunun oyuna ne kadar konsantre olduklarını gösterdiğini dile getirdi.
Mücadelenin ilk saniyesinden son saniyesine kadar konsantrasyonlarını kaybetmediklerini kaydeden Albayrak, "Teknik direktör Bilic’ten futbolcusuna, yedeklerinden malzemecisine kadar maçın içindeydik. Demba Ba da ilk pozisyonda zekasını gösterdi. Ben pozisyonu önemsememiştim. Demba Ba, kaleciyi önde görünce vurdu. Topun hızını da öyle güzel ayarladı ki kaleci biraz laubali olsaydı gol oluyordu" diye konuştu.
Oynadıkları futbolla taraftarların umutlarını artırdıklarını anlatan Albayrak, "Beşiktaş taraftarı; yüreğiyle oynayan ve tekmeye kafa uzatıp terinin son damlasına kadar mücadele eden takımı sonuna kadar destekler. Arsenal’e yenilseydik bile bizi aynı destekle uğurlardı" ifadelerini kullandı.

"Bu sezon şampiyonluk parolasıyla yola çıktık"

Beşiktaş camiası olarak kenetlendiklerini belirten Albayrak, "Bu sezon yola şampiyonluk ilkesi ve parolasıyla çıktık. Şampiyon olacağız. Bunu iki ay önce söylemiştik. Bu felsefeyle oynuyoruz. Müthiş bir konsantrasyonumuz var. Hazırlık kamplarımız çok iyi geçti. Çok formdayız ve takım çok öz güvenli oynuyor. Tabii ki lig uzun bir maraton. Bugünden yarını söylemek rasyonel olmayabilir. Ancak takım önceki sezonlara göre daha hazır" diye konuştu.
Transferde sezon başında planladıkları çerçevede gittiklerini anlatan Metin Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu konuda biraz yavaş gidiyor olabiliriz ama ince eleyip sık dokuyoruz. Nokta atışı yapıyoruz. Talip olduğumuz oyuncuların rakamları standartlara göre yukarıda. Pazarlıklar yapıyoruz. Çok yaklaştık. Demba Ba ve Gökhan Töre listedeydi. Önden arkaya doğru gidiyoruz. Önce Demba Ba’yı sonra Gökhan Töre’yi aldık. Şimdi on numara ve sağ bek pozisyonları için transferleri bitireceğiz. Bu eksikleri tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz."
AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ