MENÜ

Vur Ba!

Arsenal için ilk 45 dakika adeta bir kabus, Demba Ba ise o korku filminin kahramanıydı! Henüz 5. saniyede İngilizler'i titreten Senegalli, 9 ve 44'te gole çok yaklaştı ama zafer vuruşunu bir türlü yapamadı

Vur Ba!

Beşiktaş’ta dün gece kahraman olması beklenen oyuncu Demba Ba’ydı. Senegalli yıldız, İngiltere’de 5 maçta 2 kez ağlarını sarstığı Arsenal için en büyük tehdit unsuruydu. Siyahi yıldız kalitesini henüz 5. saniyede ispatladı. Santra sonrası yarı sahadan mükemmel bir vuruş yapan Demba Ba, az kalsın Kartal’ı maça golle başlatacaktı. Kaleci Szczesny’nin refleksi golü önledi. Arsenal’in kabusu ilk dakikadaki pozisyonla sınırlı kalmadı. 9’da sahnede yine Demba Ba vardı. Oğuzhan’ın mükemmel ortasında topun gelişine vuran Senegalli hücumcu, kaleci Szczesny’ye takıldı. En net pozisyon ise ilk yarının bitimine 1 dakika kala yaşandı. Chambers’ın sektirdiği topu alıp Arsenal ceza sahasına giden Demba Ba, Koscielny’yi mükemmel bir çalımla geçip, kaleyi karşısına aldı. Golcü oyuncunun plasesinde meşin yuvarlak direği yalayarak dışarı çıktı.

Wenger ikinci 45’te uyandı!

Demba Ba’nın ilk yarıdaki performansı sonrası Arsene Wenger ikinci yarıya temkinli çıktı. Fransız teknik adam, Kartal’ın golcüsünü ikili, üçlü sıkıştırmalarla durdurmaya çalıştı. Arsenal’in bu önlemi sonrası Demba Ba pozisyona girmekte zorlandı. Nitekim o durunca, Kartal’ın pozisyon sayısı da azaldı ve mücadelede golsüz sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ