MENÜ

“Mineks & Regnum Ladies Classic 2014” için geri sayım başladı

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası´nın erişim serisi olarak bilinen Let Access'in Türkiye ayağı “Mineks & Regnum Ladies Classic 2014” 5 – 7 Eylül 2014 tarihlerinde National Golf Kulübü'nde gerçekleşecek.

“Mineks & Regnum Ladies Classic 2014” için geri sayım başladı

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour-Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’na geçiş şansı sağlayan Let Access Open’in Türkiye ayağı “Mineks & Regnum Ladies Classic 2014” 5 – 7 Eylül 2014 tarihinde Antalya-Belek bölgesinde bulunan National Golf Kulübü’nde gerçekleşecek. Turnuvanın Türkiye ayağında, Let Access serisinin en yüksek ödülü olan 50.000€ değerinde para ödülü veriliyor.

2010 yılından bu yana yapılan Let Access serisinin Türkiye ayağı bu sene Mineks International ve Regnum Carya Golf & Spa Resort organizatörlüğünde yürütülüyor.

“Mineks & Regnum Ladies Classic 2014” de 105 Oyuncu Kıyasıya Mücadele Edecek

Mayıs ayında İsviçre’de start veren, İsveç, İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Belçika’da oynanan 11 ayaklı turnuvanın Türkiye ayağına, 24 ülkeden 105 oyuncu katılacak. Turnuvada National Golf Kulübü Juniorları’nın da bulunduğu 11 Türk golfçü yarışacak. 11 turnuva sonunda ilk 5’e giren profesyonel golfçüler, Ladies Europen Tour 2015 sezonunda oynama hakkını kazanacak. Sonraki 15 en başarılı oyuncu da LET Tour Q School’un finalini direkt katılabilecektir. 2013 yılında Türkiye ayağında yapılan turnuvada birinci olan Belçikalı sporcu Chloe Leurquin, ikinci olan İspanyol Mireia Prat ve üçüncülüğü paylaşan Danimarkalı Julie Tvede ile Norveçli Caroline Martens Ladies European Tour’da oynamaya hak kazanmıştı.

Amatörler “The Mineks & Regnum Ladies Classic Pro-Am” Turnuvasında Yarışıyor

“Mineks & Regnum Ladies Classic 2014” ün bir gün öncesi olan 4 Eylül Perşembe günü “The Mineks & Regnum Ladies Classic Pro-Am” turnuvası düzenlenecek. İş ve cemiyet dünyasının yakından tanıdığı isimlerin katılacağı turnuvada 24 takım yarışacak, her takımda 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncu oynayacak.

GÖKTUNA ve ÖZTÜRK: “Ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. ”

EPGA standartlarındaki ilk golf sahası olan National Golf Kulübü’nde eşit sermaye hisseli, ortaklık girişimi için el sıkışan Mineks International Yönetim Kurulu Başkanı ve National Golf Kulübü Kurucusu Bülent GÖKTUNA ile Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret ÖZTÜRK turnuvanın kusursuz geçmesi için çalışmaların son hızla devam ettiğini belirttiler.

Dünyanın en prestijli müsabakalarından biri olarak kabul edilen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’na geçiş sağlayan bu önemli turnuvaya, birlikte ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren GÖKTUNA ve ÖZTÜRK “Ülkemizin uluslararası arenada bu turnuvalar sayesinde bilinirliği arttıraracak ve sesimizi daha fazla golf severe duyuracağız. Yaptığımız işbiliğiyle başarılı projelerimizi çoğaltacağımıza ve ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Türkiye giderek bir 'uluslararası golf cenneti' haline dönüşüyor. Eğer yeterli destek alınırsa; 2020 Olimpiyatları'na girebilecek kadın ve erkek takımları oluşturmak hayal değil, biz de junior golfçülerimizi buna hazırlamak için bu turnuvayi organize ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin İlk Şampiyonluk Golf Kulübü; NATIONAL GOLF KULÜBÜ

National Golf Kulübü, 18 Kasım 1994 tarihinde Antalya Belek bölgesinde 1100 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye’nin ilk şampiyonluk golf kulübüdür ve 2008 yılı itibariyle Ladies European Tour’un Türkiye ayağı olan Turkish Airlines Ladies Open’a ev sahipliğini yapmaktadır.

National Golf Kulübü, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9. ve tüm Avrupa kulüpleri arasında en iyi 42. golf sahası seçilmiştir. 2002 Mart ayında Almanya’da yayınlanan Golf Magazin Dergisi’nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16. ve 2003 yılında Alman Journal Magazin Dergisine göre dünyadaki “100 Golf Sahası” sıralamasında 14. sıradadır. Türkiye´de ISO 9001 – 2000 kalite belgesini alan ilk golf kulübüdür.

Geleceğin Golfçüleri Junior Akademi’de Yetişiyor

Yaşları 7-18 arasında değişen, aralarında Antalya Yetiştirme Yurdu’ndan çocuklarında bulunduğu 60 öğrenci National Golf Kulübü tarafından geleceğin golfçüleri olarak yetiştiriliyor. Hafta sonları ve diğer tüm tatil günlerinde zamanlarını National Golf Kulübü’nde geçiren çocuklar , golf sporunun yanı sıra, yeme-içme, yabancı dil, görgü kuralları gibi birçok konuda profesyonel eğitimciler tarafından donanımlı, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştiriliyor. Uzman doktor ve spor diyetisyeni tarafından sürekli kontrol edilen NGC Junior Akademi öğrencisi çocukların çoğu Türkiye Golf Federasyonu A Milli Takımına aday olup, 14 -18 yaş grubundaki çocukların birçoğu şimdiden Türkiye Golf Liginde ilk sıraya yerleşmişlerdir. National Golf Kulübü oyuncularından Mutlu Güner 18 raunddan oluşan Türkiye Golf Ligini birincilikle kazanarak Türkiyenin en iyi amatör golfçü ünvanını kazanmıştır. Bunların içinde 14 öğrenci ise şimdiden uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etmektedir. Turnuva sonuçları ve handikap kriterlerine göre Türkiye’nin 18 yaş altı en iyi golfçüleri ünvanına sahiptirler.

Dünyadaki İlk Uluslararası Türk Golf Profesyoneli; Bekir KARA
İngiltere Birminghan Üniversitesi Golf Foundation degree bölümünden mezun olarak dünyadaki ilk PGA (Uluslararası profesyonel golfçüler kurumu) ünvanını elinde bulunduran, National Golf Kulubü’nde yetişen Bekir KARA National Golf Kulübü Direktörü ve Junior Akademi Baş Antrenörüdür.

Bekir KARA'nın golf serüveni 1994 yılında National Golf Kulübü’nde başladı. İlk olarak okul harçlığını kazanmak üzere National Golf Kulübü’nde çalışmaya başlayan Bekir KARA, tüm gençlere örnek olacak hızlı bir çıkış grafiği yakaladı. 2004 yılında Milli Takım seviyesine yükselerek, Milli Takım Kamplarına dahil olmaya başlayan KARA, 2005 yılında profesyonelliğe geçiş yaptı. National Golf Kulübü kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent GÖKTUNA’nın himayesi altında Londra'da dil eğitimini tamamlayan Baş Antrenör, 2007 yılında merkezi İngiltere, WTGF'de bulunan antrenörlük eğitimine katılarak belgesini aldı. Aynı yıl Türkiye Golf Federasyonu’nun düzenlediği antrenörlük kursunu başarı ile tamamlayarak Turkish PGA üyesi oldu. Bekir KARA 2006 yılında kendi eğitiminin yanında Türkiye'deki Junior açığını görerek Bülent GÖKTUNA'nın sponsorluğunda Junior Akademi'nin ilk çalışmalarını başlattı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ