MENÜ

Mevlüt Erdinç'ten transfer açıklaması

Saint Etienne Teknik Direktörü Christophe Galtier, Kardemir Karabükspor karşısında her şeylerini vereceklerini, deplasman dezavantajını avantaja dönüştürmek istediklerini belirterek, "Bizim için çok zorlu bir maç olacak" dedi. Toplantıda konuşan Mevlüt Erdinç de, "Hiçbir yere gitmiyorum" dedi.

Mevlüt Erdinç'ten transfer açıklaması

Christophe Galtier, yarın akşam iki işçi kentinin takımlarının karşılaşacağını söyledi. Karabükspor'un organize ve iyi bir takım olduğunu belirten Galtier, şöyle dedi:

Haberin Devamı

'Karabükspor'un Avrupa'da oynayacak futbolcuları var'

"Rosenborg'u elemiş bir takım var karşımızda. Yeri geldiğinde takım halinde çok iyi oynayabiliyorlar. Karabük'ün Avrupa'da oynayabilecek oyuncuları var. Kanat oyuncuları çok etkili. Akpala'dan bahsedebiliriz. Avrupa tecrübesi ve kalitesi olan bir golcü. Geride ki oyuncuları da çok kaliteli. Dün Beşiktaş'ı da izledik. Avrupa'da etkili maçlar çıkartan takımlar oluyor Türk takımları. Karabükspor tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılıyor. Bu onlar için yeni bir deneyim. Her şeylerini verecekler. Bizim için çok zorlu bir maç olacak."

'İyi sonuç alıp avantajlı dönmek istiyoruz'

Lig ve Avrupa maçları arasında farklar olduğunu ve bu iki ligi karşılaştırmamak gerektiğini hatırlatan Galtier, şöyle devam etti: "Evimize avantajlı dönmek istiyoruz. Deplasman dezavantajını avantaja dönüştürmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Galtier, Mevlüt Erdinç'in sezona iyi başladığını vurgulayarak, "Eğer golcü iseniz çok büyük bir güven duymanız gerekiyor kendinize. Mevlüt'te sezon başında 3 gol atarak bunu sağladı. Kendisi iyi bir golcü ve umarım sezon onun için iyi geçer."

Şanslar eşit

Saint Etienne'nin Türk oyuncusu Mevlüt Erdinç ise ilk defa Türk takımına karşı oynayacağının sorulması üzerine, "Türk takımıyla karşılaşmaktan çok mutluyum. Ama Saint Etienne ile turu geçmek istiyorum. Bunu yapmak için de sahada çok çalışacağım. Şansların yüzde 50, yüzde 50 olduğunu belirten Erdinç; "Kurada Karabük çıkınca arkadaşlarım beni aradı. Sevindim. Benim için özel bir şey ülkeme gelmek. Gurur duyuyorum. Ancak bizim için önemlisi turu geçmek. Gol atarsam da farklı bir duygu olacak. Ama işimiz bu. Karabükspor'da 9 numara Ahmet ilhan Özek'i tanıyorum. Milli takımdan arkadaşım. Birde Fransa'dan bir kaç futbolcuyu tanıyorum takımdaki." Erdinç, bir soru üzerine Zlatan Ibrahimovic ve Hakan Şükür'ü çok beğendiğini vurguladı.

Mevlüt'ten açıklama

Erdinç, Galatasaray ve Trabzonspor tarafından transfer edilmek istendiği sorusuna ise "Bu konuyla ilgili konuşmak istemediğimi söylemiştim. Kulübüme bir teklif gelmedi. Ben kalıyorum Saint-Etienne'de. Böyle bir durum yok" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

'Karabük iyi takım'

Kardemir Karabükspor'u çok iyi analiz ettiklerini, izlediklerini, oyuncularını yakından tanıdıklarını ifade eden Erdinç, "Karabük iyi bir takım. Hocamız iyi çalıştı takım üzerinde. Geçen sezon iyi bir sezon geçirdiler. Karabük Rosenborg'u eledi ve motivasyon olarak iyiler şu anda. Bu sezona bende iyi başladım. 2 maçta 3 golüm var. Böyle devam etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

YORUM YAZ