MENÜ

Malouda krizinin perde arkası

Malouda krizinin perde arkasını FANATİK açıklıyor.

Malouda krizinin perde arkası

Halilodzic: Beyler Rostov maçını izleyeceğiz

Malouda: Ben eve gidiyorum orada izlerim

Trabzonspor'da bir yandan transfer bombaları patlarken, diğer yandan yaklaşan Rostov maçının heyecanı herkesi sararken beklenmedik bir gelişme camiada şok etkisi yarattı. Takım içinde önemli bir kriz patlak verdi. Olayın baş kahramanı her zamanki gibi yine tanıdık bir isim: Florent Malouda... Bordo-Mavililer, Fransız yıldızın kadro dışı bırakıldığı haberiyle sarsıldı. Peki ne oldu da Halilhodzic bu kararı aldı? Malouda'nın disiplinsiz hareketleri Avusturya kampında başladı. Fransız futbolcu ilk olarak, Bosnalı teknik adamın yardımcılarıyla tartıştı. Halilhodzic bu duruma çok kızsa da araya giren profesyoneller sayesinde kriz büyümeden aşıldı.

'Başkana hesap veririm'


Herkes Rostov maçına motive olmuşken, Malouda yine rahat durmadı. Önceki gün yapılan antrenmandan sonra Vahid Halilhodzic öğrencilerine, "Rostov maçını hep birlikte izleyip, rakibimiz hakkında değerlendirmeler yapacağız" diyerek kimsenin bir yere gitmemesini tembihledi. Ardından ekledi: "Hatta gelin şimdiden kampa girelim". Ancak Malouda, beklenmedik bir çıkış yaptı. Tecrübeli oyuncu, "Ben eve gidiyorum. Rostov'un maçını orada izlerim. Burada kalmamıza gerek yok" dedi. Bunun üzerine Halilhodzic, "Hep birlikte hareket edeceğiz. Burada kim çalışır, kim izin yapar, kim kalır, kim gider ben karar veririm" diyerek oyuncusunu uyardı. Malouda ise, "Ben sadece başkana hesap veririm" diyerek arkasını dönüp gitti. Malouda'nın bu hareketiyle adeta çılgına dönen Vahid Halilhodzic, hemen yöneticilere ve profesyonellere oyuncusunu kadro dışı bıraktığını haber verdi.

Sözleşmesi feshedilecek


Yaşanan bu gelişmelerin ardından merak edilen tek konu, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu konuda nasıl hareket edeceğiydi. Başkan, Halilhodzic'in verdiği kararın arkasında durdu. Hacıosmanoğlu, en kısa süre içerisinde Malouda ile bir araya gelecek. Fransız yıldızın sözleşmesini bedelsiz olarak feshedip, bonservisini vermeyi teklif edecek.

Yılda 2.5 milyon Euro

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildikten sonra yaptığı ilk büyük transfer, Florent Malouda olmuştu. Başkan, Fransız yıldızla geldiği günden bu yana birebir ilgilenmişti. Bordo- Mavililer'e attığı imza, tüm Avrupa'da büyük ses getiren Malouda, Trabzonspor'dan senelik 2.5 milyon Euro garanti para alıyor. Fırtına, yıldız futbolcu için bonservis bedeli ödememişti. 35 yaşındaki futbolcunun sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

‘Yönetim karar verecek’

Trabzonspor Genel Menaceri Serhat Altıncı, Halilhodzic'in Malouda konusunda aldığı kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Altıncı, "Teknik direktörümüz Vahid Halilhodzic, oyuncumuz Florent Malouda'yı disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakmıştır. Teknik direktörümüzün hazırlayıp sunacağı rapor sonrasında yönetim kurulumuz, oyuncu hakkında son kararını verecektir" diye konuştu.

Hami hoca uyarmıştı

Florent Malouda, Hami Mandıralı döneminde kimseye sormadan Trabzon'u terk etmişti. Hami hocanın, Halilhodzic'in ilk geldiği dönemde yaptığı görüşmede Malouda konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Mandıralı'nın, "Herkesle çok iyi anlaştım, sorun yaşadığım tek isim Malouda'ydı. Onun senin kadar Trabzonlu olduğunu düşünmüyorum. Sen de çalıştığın zaman zaten görürsün. Yeteneklerine hiçbir şey diyemem ama buraya saygı duymuyor" dediği öğrenildi.

Mini Yorum

Tek yol var

Malouda’nın kariyerine laf söylemek, topçu değildir demek akıl hastalığının başlangıcı sayılır. İnsanı direkt sakinleştiriciye başlatır uzman hekimler. Ancak şu da var ki, Fransız oyuncu Trabzonspor’daki rolünün dışına çıktı.
Herkes ondan orta sahada, forvetin arkasında ya da serbest adam olarak oynamasını bekliyordu. Ama Malouda hep krizlerde başrol oynuyor. Hami Hoca zamanında ‘takım ruhunu paylaşmadığı’ gerekçesiyle onu kadro dışında bırakmıştı. Bazı telkinlere rağmen yönetimin o karara saygısı önemliydi. Ancak yönetim şimdi en saygı duyulacak kararı verme noktasında. Malouda’nın da, bazen haddini aşan, sadece başbaşa konuşulacak şeyleri
dışarda konuşan Vahid Halilhodziç’in de Trabzonspor öyküsünde figüran olmaktan öteye gitmeyeceği kesin. Ve kesin olan bir şey daha var ki, kulüplerin binalarına oyuncular, hocalar değil önce başkanların fotoğrafları asılır. Başkan Hacıosmanoğlu, kulübün ve sokakların sesi için kararı polemik olmadan vermeli, yarayı kangren olmadan tedavi etmelidir. Çözüm ayrılıktır, tarafları barıştırmak ise yeni skandalların bir adımıdır.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ