MENÜ

'Henüz bir destek görmedik'

Foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun ölümü üzerine dün TSYD'de spor muhabirlerinin çalışma şartları masaya yatırılırken, merhumun eşi Pınar Koyuncu, şu ana kadar kendilerine sadece vaatte bulunulduğunu söyledi

'Henüz bir destek görmedik'

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu’nun ölümünün ardından spor muhabirlerinin çalışma şartlarının tartışıldığı konferans düzenledi.

TSYD’nin Levent’teki tesislerindeki konferansa, TSYD eski başkanları, spor yazarları, gazeteciler, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin basın sorumluları ile Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu katıldı. Özel bir fon oluşturulacak Konferansta, Florya Metin Oktay Tesisleri’nin kapısına sıkışarak hayatını kaybeden foto muhabiri Erkan Koyuncu’nun yaşadığı kaza ele alındı, spor gazetecilerinin çalışma şartlarının ağırlığı ve yaşadıkları sorunlar tartışıldı. Spor gazetecilerinin çalışma şartlarının düzeltilmesi için çeşitli önerilerin sunulduğu konferansta, yaşamını yitiren ve işsiz kalan gazeteciler için TSYD bünyesinde bir fon oluşturulması teklifinde de bulunuldu.

‘Gerekenler yapılacaktır’

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu, hukuki sorunlar konusunda destek sunmaya hazır olduklarını dile getirirken, kulüp basın sorumluları, gazetecilerin daha iyi ortamda çalışmaları için gerekenlerin yapılcağını ifade ettiler. Erkan Koyuncu’nun eşi Pınar Koyuncu ise bir soru üzerine kendilerine birtakım vaatlerde bulunulduğunu ancak şu ana kadar herhangi bir somut adımın atılmadığını kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ