MENÜ

Halilhodzic: Rostov'u elemek sürpriz olur

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Rostov'un iyi bir takım olduğunu belirterek, “Rakibimizin avantajlı yönlerine rağmen elimizden geleni yapmak ve yarın akşam mucize yaratmak istiyoruz. İki maç sonucunda rakibimizi elemeyi amaçlıyoruz. Zor ama başaracağız” dedi.

Halilhodzic: Rostov'u elemek sürpriz olur

Teknik Direktör Halilhodzic ve genç kaleci İbrahim Demir, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda oynanacak olan Rostov maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Çok sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirten Halilodzic, “Tam 35 gündür Trabzonspor’dayım. 35 günde 365 günlük olaylar yaşandı. Bildiğim tek şey 35 gündür tesislerden dışarı çıkamadığım. Bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını düşünmüyordum. Bazı olayların daha erkenden hazırlanmış ve halledilmiş olmasını bekliyordum. Yarın resmi müsabakalar başlıyor. Bu sürece maalesef bir hazırlık maçıyla gelebildik. O yüzden sıkıntılarım ve düşünmem gereken konular var. Size daha önce söyledim; iki takım da tam anlamıyla hazır olmayabilir. Maalesef son yapılan transferlerin hepsi UEFA listesine katılamadı. Bu maç dün oyuncularıma söylediğim gibi bizim için çok önemli” diye konuştu.

“ROSTOV İYİ BİR TAKIM”

Halilhodzic, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Başkanımızın ricası bizden bu turu geçmemiz yönündeydi. Bu yüzden takımın arzusuna ve isteğine dayanmam gerekiyordu. Ve bunu takım ruhuna ve mental gücünü dayanarak yapmam gerekiyor. Bu şekilde davranırsak maksimum güç ile mücadele ederiz. Birkaç günden beri rakip takımı izliyoruz. Hatta yardımcı antrenörüm Rusya’ya giderek iki maçlarını izledi. Rakibin olumlu ve olumsuz yönlerini inceledik. Lige ve hazırlıklara bizden daha önce başladılar. Muhtemelen 10 müsabaka yaptılar. Bu yönden biraz avantajlılar. Sezon başını iyi geçirmemiş olsalar bile maçlarını izledim ve iyi bir takım gördüm. Çok fırsat yakalayan bir takım. Neredeyse her maçta bir penaltı pozisyonları olduğunu gördüm. Defansif anlamda birebir mücadeleleri çok başarılı. Rakibimizin bu kadar avantajlı yönlerine rağmen elimizden geleni yapmak ve yarın akşam mucize yaratmak istiyoruz. İki maç sonucunda rakibimizi elemeyi amaçlıyoruz. Zor ama başaracağız.”

“ROSTOV TAKIMINI ELERSEK BU BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ENERJİ KAYNAGI OLUR”

Şu an için Avrupa Kupaları’nda bir hedef belirlemenin zor olacağını da söyleyen Halilhodzic, şöyle konuştu:
“Herkesin bu takımdan beklentisi var. Vahid hocanın gelmesiyle, elinde sihirli değnek varmış gibi hemen bir haftada her şeyi halledebileceğini düşünmüş olabilirler. Ama maalesef durum bugün neyse odur. Trabzonspor geçen sene Avrupa kupalarında çok güzel bir yıl geçirdi. Bu sene tam anlamıyla ne olur pek söylemesi zor. Rostov takımını elersek bizim için hem moral, hem güç açısından çok büyük bir enerji kaynağı olur. Bu turu geçersek Trabzonspor’un hedeflerini, Avrupa’daki beklentileri o zaman konuşmak gerekir.”

“TAKIMIMIZ MAALESEF HAZIR DEĞİL”

Halilhodzic, bir gazetecinin, “Rostov’u elemenin mucize olacağını söylediniz. Gerçekten bu kadar zor mu?” şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:
“Büyük bir başarı olur. Şu an henüz bir maç kazanamadık. Maalesef kadromuzla tek bir hazırlık maçı yaptık. Onlar en azından 10 maç yaptı ve lige başladılar. Bu maç iki ay ileride olsa, 5-6 maç oynamış olsak tamamen farklı şeyler söyleyebilirdim. Bu elimdeki kadro geçen ayın 13’ünde elimde olmuş olsaydı ve onlarla çalışmış olsaydım size yarın Rostov’u kesinlikle yeneceğimizi söyleyebilirdim. Herkes şunu bilmeli ki takımımız maalesef hazır değil. Bu kadroya Constant veya Mehmet Ekici gibi bir oyuncu katabilmiş olsaydım şansımız daha fazla olurdu. Özer osaydı durum çok farklı olurdu.”

“KARİYERİM BOYUNCA BU KADAR SÜRE İÇERİSİNDE BU KADAR SIKINTI İLE MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALMADIM”

Halilhodzic, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Futbolda bir takım yaratmak ve bir oyun anlayışı oturtmak 5-10 günde yapılacak bir şey değildir. Avusturya’ya bir oyuncu grubu getirdim. Ve buradaki oyuncu grubunun neredeyse tamamı değişmiş gibi. Ve bu oyuncuların içinden birkaç tanesi bir iki gündür çalışmaya başladı. Siz benim konuşmalarımdan tatmin olmadınız. Gazeteci olarak veya Trabzonspor sevdalısı olarak tatmin edemediğim için bugün size gerçekleri söylemek zorundayım. Kariyerim boyunca hiçbir zaman bu kadar sürenin içerisinde, bu kadar sıkıntı ile mücadele etmek zorunda kalmadım. 40 günden beri çok yoğun şekilde çalışıyoruz. Ve inanılmayacak bir şekilde muhteşem bir iş çıkararak 10 gün içerisinde 9 futbolcu transfer ettik. ”

“BİRİ KAZANMA ARZUSU YAŞIYORSA ODA VAHİD HOCADIR”

Halilhodzic, taraftarların kendisinden beklentilerinin farkında olduğunu da vurgulayarak, “Her zaman olumlu açıklamalar yapmıyorum. Ben sadece gerçekleri konuşurum ve takımımın durumu bu. Gerçeği yansıtıyorum, gerçeği paylaşıyorum. Özür de aramıyorum, hata da. Biri kazanma arzusu yaşıyorsa o da Vahid hocadır. Bütün oyunculara tekrar tekrar bu süre içirişinde yaptığımız çalışmaların ne kadar yoğun olduğunu sorabilirsiniz. Her şeyin şeffaf olduğunu, her idmandan sonra neler yaşandığını ve neler olduğunu biliyorsunuz. Her gün size rapor veren Trabzonspor bünyesinde çalışan birileri var. Şu an gülüyorsunuz ama hiç hoş bir durum değil. O yüzden hiçbir şey saklamıyorum” dedi.

“BAŞIMIZDAN GEÇEN OLAY TAMAMEN MALOUDA TARAFINDAN KURGULANMIŞ BİR OLAYDI”

Boşnak teknik adam, Malouda ile yaşadığı tartışmayla ilgili olarak ise şöyle konuştu:
“Malouda konusunda ilk kez konuşuyorum ama siz zaten her şeyden haberdarsınız. Olaydan 5 dakika sonra hepinizin haberdar olduğunu biliyorum. Bu konuyu tartışacak veya konuşacak insanlar ya başkanımız, ya da hocalardır. Her hangi biri bu konuları dile getiremez. Ben hoca olarak bunu dile getirmek zorundayım ve zamanını bekliyorum. Malouda maalesef profesyonel bir hata yaptı. Çok büyük bir profesyonel hata yaptı. Raporumu hazırladım ve bu rapor doğrultusunda artık cezası neyse verilmesini istedim. Ancak Malouda’nın bu tavrı beni şaşırtmadı. Bu kulüp içerisinde daha önceki iki hocayla da aynı şekilde sıkıntılar yaşadı. Chelsea’de de yaşadı. Milli takımda da yaşadı, Lyon’da da yaşadı. Yani başımızdan geçen olay tamamen Maalouda tarafından kurgulanmış bir olaydı. Çünkü bir gün öncesinden maddi yönden her şeyi halletmiştik, ödenmişti. Bir yere gitmesi için de bir çare üretmesi gerekiyordu ve bunu yaptı. Ben daha fazla bilgi vermek istemiyorum veya konuşmak istemiyorum. Herkeste bu saatten sonra kendi sorumluluklarını ve hatalarını kabul edecek. Bu konu benim için unutulmuştur kapanmıştır.”

“SADECE PARAYI DÜŞÜNEN BİR OYUNCUNUN TRABZONSPOR’A GELMEMESİ GEREKİYOR”

Halilhodzic, bazı yabancı oyuncuların takıma şantaj yaptığını da ifade ederek, “10 gün içerisinde 9 transfer gerçekleştirdik. Gitmek için müthiş para isteyen oyuncular oldu. Bu olay yüzünden Kevin Constant listeye giremedi. Ve bu yüzden bazı yabancı oyunculara çok sinirlendim. Maalesef bunu koz olarak kullandılar. Kontenjanda yer açmamız gerekiyordu ve bunu bildikleri için şantaj olarak kullandılar. Trabzonspor’a gelen oyuncuların hem sporcu anlamında hem de kişilik anlamında yeterince incelenmesi gerekiyor. Giden oyuncular arasında sadece Celustka adam gibi gitti. Onurlu bir şekilde gitti. Maalesef buraya oyuncular para için geliyor. Sadece parayı düşünen bir oyuncunun Trabzonspor’a gelmesi gerekmiyor” diye konuştu.

Halilhodzic, bir iki takviye daha yapabileceklerini de belirterek, “Cardozo iki üç ay sonra tam anlamıyla Cardozo olacak. Yani bazıları düşünüyor ki yarın hemen Cardozo olacak. O yüzden sizlerin karşısında ve taraftarlarımızın karşısında gerçekleri söylemem gerekiyor. Bu kadrodan da şu anki durumuyla Cardozo’nun her maçta 5 gol atmasını beklemesinler. Kazanma arzumuz ve isteğimiz çok yüksek. Takım ruhu geçen seneki takım ruhundan çok daha yüksek. Geçen sezon takımda yabancılar ayrı, yerliler ayrı ve üçüncü bir grup vardı. Buna rağmen dördüncü bitirdiler ve bu bir mucizeydi. Bu takımın bir numarası her hangi bir oyuncu değil. Bu takımın bir numarası, takımın önde geleni. Takımın ilerleme kaydettiğini görüyorum. Ama biraz daha zamana ihtiyacımız var” dedi.

DEMİR: “DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK”

Genç kaleci İbrahim Demir ise Rostov maçına çok iyi hazırlandıklarını belirterek, “Dersimize iyi çalıştık. Maçı iyi bir skorla alıp ikinci maça avantajlı bir skorla çıkmak istiyoruz” dedi.

Yunus Emre SEL; Trabzon-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ