MENÜ

Brezilya'yı devirdik: 3-2

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye, ilk maçında Brezilya'yı 3-2 yendi.

Brezilya'yı devirdik: 3-2

Brezilya, karşılaşmaya iyi başlayarak 3-0 üstünlüğü eline aldı. Çabuk toparlanan milli takım, rakibine 4-0’lık seriyle karşılık verdi ve öne geçti. Türkiye, Neriman Özsoy ile art arda sayılar bulmasına karşın Brezilya ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Teknik molanın ardından başarılı bir performans sergileyen ve özellikle bloklarda etkili olan Türkiye, 9-3’lük seri yakalayarak ikinci teknik molaya girilirken farkı 5 sayıya çıkardı: 16-11. Neriman Özsoy, Gözde Sonsırma ve Kübra Akman’ın skorer oyunlarıyla üstünlüğünü sürdüren milliler, ilk seti 25-18 aldı.

2. sete iyi savunma yaparak giren Brezilya, üst üste aldığı blok sayılarıyla 6-3’lük üstünlüğü eline geçirdi ve ilk teknik molaya önde girdi. Teknik moladan sonra toparlanan ve ilk setteki temposunu tekrar yakalayan Türkiye, Gözde Sonsırma’nın smaçlardan kazandırdığı sayılarla 5-1’lik seri buldu ve ilk teknik molayı 8-7 üstün geçti. Bahar Toksoy’un da skora katkı vermesiyle oyunun kontrolünü elinde tutan milliler, ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Türkiye, hücumda organize olmaktan zorlanırken, Fabiana ile hücumda etkili olan Brezilya, 17-16’lık skorla öne geçti. Bu dakikadan sonra daha az hatayla oynamaya başlayan Filenin Sultanları, 23-21’den geri gelerek seti 25-23 aldı ve 2-0 öne geçti.

3. setin ilk bölümünde Türkiye, Bahar Toksoy’un servislerden art arda aldığı sayılarla etkili oldu. Neriman Özsoy’un skorer oyununu sürdürmesiyle kontrolü elinde tutmaya devam eden milliler, ilk teknik molaya 8-4 üstün girdi. Gözde Sonsırma’nın başarılı oyununu sürdürmesiyle farkı 6 sayıya (12-6) kadar çıkaran Türkiye, hücumda sıkıntı yaşamasına karşın ikinci teknik molayı 16-14 önde geçti. Milli takım, hücumdaki sıkıntısına bir türlü çözüm bulamayınca, Brezilya, skor üstünlüğünü eline aldı: 17-18. Brezilya, hem savunmada hem de hücumda istediğini sahaya yansıtınca, seti 25-21 kazandı ve durumu 2-1’e getirdi.

4. setin ilk bölümünde Brezilya Carol’un servisleriyle etkili olarak 6-2 öne geçti ve ilk teknik molaya da 8-3 üstün girdi. Gözde Sonsırma-Naz Aydemir ikilisinin başarılı oyunlarıyla toparlanan milliler, 11-10’luk skorla farkı 1 sayıya kadar indirdi. Carol ve Tandara ile üst üste blok sayıları alan Brezilya, farkın daha da kapanmasına izin vermedi ve ikinci teknik molayı 16-12 önde geçti. Yeliz Başa’nın blok sayılarıyla toparlanan Türkiye, 5-1’lik seri bularak skora denge getirdi: 17-17. Savunmadaki başarısını sürdüren Brezilya, Tandara ve Jaque’nin etkili oyunuyla 8-2’lik seriyle rakibine karşılık verdi. 25-19’luk skorla durumu 2-2 yapan Brezilya, 5. sete taşıdı.
Maçın son setine etkili bir başlangıç yapan Türkiye, Gözde Sonsırma-Neriman Özsoy ikilisinin sayılarıyla saha değişimine 8-6 önde girdi. Milliler, seti 15-12 alarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.
A Milli Bayan Voleybol Takımı, finallerdeki ikinci maçında yarın TSİ 13.05’te evsahibi Japonya ile karşılaşacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ