MENÜ

İstanbul'da üç teknelik regatta!

İstanbul'da 22-24 Ağustos tarihlerinde sadece üç adet Farr 25 OD'nin katılacağı üç gün sürecek bir etkinlik planlandı.

İstanbul'da üç teknelik regatta!

Kalamış’ta başlayacak “Farr 25 OD Weekend Meeting”’de ilk ayak Tuzla Yacht Club’da sona erecek. İkinci gün Tuzla’da gerçekleşecek 8 karşılaşmanın ardından “hız denemesi” yapılacak. Pazar günü de iki farklı etkinlik var.

Yarış kalitesini ve coşkusunu katılımcı tekne sayısına endeksleyen organizasyonlara inat, Tuzla Yacht Club tarafından sadece üç teknenin katılacağı bir etkinlik planlandı. Türkiye’de üretilen üç adet Farr 40 OD, Ruffles, Adios ve Nafiz 2’nin yer alacağı program öylesine yoğun ki, deyim yerinde ise “nefes alacak” zaman yok.

İLK YARIŞ KALAMIŞ-TUZLA ARASINDA

“Farr 25OD Weekend Meeting”, üç teknenin 22 Ağustos Cuma günü saat 18.00’da Kalamış’tan Tuzla yönüne verilecek “kapışması” ile başlayacak. Hava koşullarına göre başlama saati değiştirilebilecek.

Gece tekneler Tuzla Yacht Club önünde tonozda kalacak, ekipler organizasyon tarafından sağlanacak otobüsle İstanbul’a dönecek.

23 Ağustos Cumartesi günü planlanan “Farr 25 Ruffles Cup”ta rüzgarüstü-rüzgaraltı rotalı 8 adet şamandıra mücadelesi yapılması hedefleniyor.

HIZ DENEMESİ YAPILACAK

1 deniz mili mesafeli sosis rotadaki karşılaşmada teknelerdeki ekip üyeleri değişecek ancak sonuçlar “tek ekip” olarak tekne bazında alınacak. Aynı gün öğle saatlerinde ise “Farr 25 Speed Cup” gerçekleşecek. Bu yarışta ekipler belirlenen şamandıralar arasında kendi hız rekorlarını kırmaya çalışacak.

Hız denemesinde Code 0 yelkeni ile Ruffles teknesi kullanılacak, ekiplerin denize çıkma sırası ise kura ile belirlenecek. Ulaşılan hız teknedeki elektronik gösterge kayıtlarından okunarak değerlendirilecek.

PAZAR GÜNÜ EKİPTE “MİSAFİR” OLACAK


24 Ağustos Pazar gününün programı saat 11.00’da rüzgarüstü-rüzgaraltı rotalı 1 DM’lik parkurda 6 adet şamandıra kapışmasından oluşan “The Sunday Cup” ile başlayacak. Ardından sıra “Tuzla Yacht Club Cup”a gelecek. Teknelerdeki ekip sayısı bir “misafir” alınması ile 6 kişi olacak bu son yarış yaklaşık 8 DM’lik rotada Tuzla’daki Hayırsız Ada’nın dönülüp geri gelinmesi ile tamamlanacak.

Cuma akşamı Tuzla Yacht Club, gelen ekipler için bir karşılama hazırlıyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise dereceye giren ekiplere kupaları yarışların tamamlanmasından sonra verilecek.

Kaynak: TurkSail

Haberin Devamı
YORUM YAZ