MENÜ

Bekle Londra Kartal geliyor: 0-0

Beşiktaş son yıllarda böyle bir futbol oynamamış, Arsenal son yıllarda bu kadar ezilmemişti. Kartal, Adalılar'ın kalesinde ilk tehlikeyi yarattığında henüz 5. saniyeydi. Demba Ba biraz daha klas vuruşlar yapabilse, ilk yarı 3-0 bitecekti...

Bekle Londra Kartal geliyor: 0-0

...Olmadı, futbol ilahları İngilizler’in yanındaydı. İlk perde kapandı, final Londra’da. 0-0 kulağa hoş gelmiyor ama dün geceki futbol, Siyah-Beyazlılar’a umut veriyor. Futboldan anlayan herkes Demba Ba’nın bir daha bu kadar ıska geçmeyeceğini biliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş ve taraftarı, Şampiyonlar Ligi’ni gerçekten çok istiyor. Olimpiyat Stadı’nda olunca, bunu daha da iyi anlıyorsunuz. Statta harika bir coşku var. Kara Kartal’ın karşısında bir dünya devi, ön elemeleri hiç kaybetmeyen Arsenal vardı. Devler Ligi’nin müziğiyle birlikte gürültü daha da arttı, muhteşem taraftarın coşkulu tezahüratı, Bilic’in uğurlu bilekliğini öpmesiyle de maç başladı. Henüz maçın başında santrayla birlikte Arsenal kalesine Demba Ba’nın gönderdiği şutu, Szczesny güçlükle kurtardı. Rakibi baskı altına alan Beşiktaş’ta 9’da yine Demba Ba, Oğuzhan’ın sağdan ortasında ceza sahası içinde bekletmeden vurdu. Kaleci yine güçlükle çıkardı. Konuk ekibin ilk tehlikeli atağı 10’da Sanchez’in sağdan başlattığı atakta geldi. Giroud’nun vuruşunda savunma ve Tolga, tehlikeyi önledi. 13’te Cazorla’nın sağ çaprazdan vuruşu az farkla auta gitti. Bu anlarda maça denge geldi. Arsenal biraz daha önde oynamaya başladı.

Demba Ba hoca gibiydi!


Demba Ba, adeta sahada hoca gibiydi. Sık sık arkadaşlarını nasıl pozisyon almaları konusunda uyardı. İlk yarının son 10 dakikasında Arsenal, biraz daha kontrollü oynayıp, kontratakları kovaladı. Temsilcimizde ise büyük bir gol atma isteği vardı. Hücumun her bölgesinden gol bulmaya çalışıldı. 38’de Wilshere’ın ceza sahası dışından şık vuruşunda Tolga, topu aynı güzellikte kontrol etti. 44’te Ba, savunmanın arkasına iyi sızdı, rakibini de geçti. Ancak müsait pozisyondaki vuruşunda topu direğin dibinden dışarı attı. Temposu yüksek ilk bölüm, böyle bitti: 0-0.

Disiplini bırakmadılar

İkinci yarıya da fırtına gibi başladı Beşiktaş... 47’de Oğuzhan’ın nefis ara pasında Olcay soldan hareketlendi. Vuruşunda bir mutlak gol fırsatı daha kaçtı. Rakibin takım kaptanı Arteta, ikili mücadelede sakatlandı ve 49’da yerini Flamini’ye bıraktı. Oyun ardından biraz sertleşti. 50-55 arasında ilk sarı kartlar çıktı. Hem akıllı hem de baskılı oyununu sürdüren Siyah-Beyazlılar’da Bilic, ilk hamlesini Olcay’ı çıkarıp, Gökhan Töre’yi alarak yaptı. Taktik disiplini bir an olsun elden bırakmayan Beşiktaş, rakibe de açık vermedi. 78’de İsmail’in faulü sonrasında tehlikeli yerden Arsenal’in Cazorla ile kullandığı frikikte ise Tolga başarılıydı. 81’de ise Ramsey, ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Sonrasında tüm kozlarımızı oynadık. Son anlarda Arsenal’in direkten dönen topuyla biraz endişelensek de, rövanşa umutla bakmayı sonuna kadar hak ettik.

Haberin Devamı

Çağrı Davran

YORUM YAZ