MENÜ

Dortmund geleneği sürdürdü: 2-0

Borussia Dortmund, ezeli rakibi Bayern Münih'i 2-0 devirerek, geçtiğimiz yılın ardından bir kez daha zafere ulaştı. Sarı-Siyahlı ekibe kupayı getiren golleri, Mkhitaryan ve Aubameyang kaydetti.

Dortmund geleneği sürdürdü: 2-0

Almanya Süper Kupası’nda son iki sezonda olduğu gibi Borussia Dortmund ve Bayern Münih karşı karşıya geldi. Dortmund’un mabedi Signal Iduna Park’ta tribünleri dolduran yaklaşık 80 bin kişinin önünde oynanan mücadeleyi Dortmund 2-0 kazanarak tıpkı geçen sezon olduğu gibi kupayı müzesine götürmeyi başardı. Bayern Münih’te Robben ve Ribery gibi yıldız isimler forma giymezken, Dortmund eski futbolcusu Lewandowski ise mücadeleye ilk 11’de başladı. Borussia Dortmund’da Reus, İlkan Gündoğan ve Hummels takımları adına forma giymedi. Mücadelenin ilk devresinde Dortmund oldukça etkili bir oyun sergiledi. Dakikalar 23’ü gösterdiğinde ceza sahasında topla buluşan Mkhitaryan, düzgün bir vuruşla Sarı-Siyahlı ekibi 1-0 öne geçirdi. 31. dakikada ise geçtiğimiz sezonun Bundesliga şampiyonu Bayern Münih’te İspanyol oyuncu Javi Martinez sakatlanarak yerini Brezilyalı stoper Dante’ye bıraktı. İkinci devrede de üstün olan taraf Dortmund oldu. 62’nci dakikada gelişen Dortmund atağında Piszczek’in ortasında boş pozisyonda yükselen Aubameyang, düzgün bir kafa vuruşuyla takımını iki farklı öne geçirdi: 2-0.

Münih’in çabaları yetmedi

Bu andan itibaren Bayern Münih rakip alanda biraz daha fazla görünmeye çalışsa da istediği net pozisyonları bir türlü yakalayamadı. Geriye kalan bölümde başka gol olmadı ve geçen yol olduğu gibi Borussia Dortmund Almanya Süper Kupası’nı müzesine taşıdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ