MENÜ

Yıldızlar burada, taraftar nerede!

Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala PTT 1. Lig'de kulüpler kadrolarını yıldızlarla güçlendirmeye çalışa dursun, tribünler sınıfta kaldı. 'Süper' hedef koyan Şanlıurfaspor 77 kombineyle rekor kırdı, Boluspor ise sadece 2 adet bilet sattı

Yıldızlar burada, taraftar nerede!

PTT 1. Lig kulpleri geri sayıma geçti ama yeni sezon öncesi ortaya çıkan tablo hayli karanlık. Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği büyük destek, sponsorluk anlaşmaları ve yöneticilerin gösterdiği büyük özveri tribünleri mutlu etmedi. Zira uzun maratonun başlamasına 17 gün kala satılan kombine biletler durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi. PTT 1. Lig’e yükseldiği günden buyana takımı bir üst lige yani ‘Süper’ apoletini takmak adına çalışan Şanlıurfaspor, yaptığı transferler belki spor basınında ses getirdi ama Sarı-Yeşilli taraftarların ilgisini çekmedi. Geçen senin yanı sıra bu sezon öncesi birçok kaliteli ismi kadrosuna monte eden ve Marius Niculae ile bombayı patlatan Ceylanlar, kombine bilet satışlarında da rakiplerine fark attı! Güneydoğu temsilcisi, şimdiye kadar tam 77 adet bilet sattı.

Ameobi de geldi ama...

En yakın rakibi ise geçtiğimiz sezonun Play-Off finalisti Samsunspor oldu. Süper Lig biletini Mersin İdmanyurdu’na kaptıran Karadeniz temsilcisi, 64’ün üstüne çıkamadı. Adana Demirspor 46, geçtiğimiz sezon zirve mücadelesi veren Orduspor da 42 koltuk satabildi. Yıllarca Süper Lig’de boy gösteren Manisasspor 13 ve ligden düşen Antalyaspor da 14 bilet sattı. Kadrosuna Süper Lig’in tozunu yutmuş birçok ismi toplayan ve yeni sezonda da şampiyon adayları arasında bulunan Ankaraspor’dan ses çıkmazken, önceki gün İngiltere Premier Ligi takımı Newcastle United’ın formasını senelerce terletmiş Shola Ameobi’yi transfer eden Gaziantep Büyükşehir Belediye’den de çıt çıkmadı. Ortada böylesine karamsar bir tablo varken, kuşkusuz akıllara da şu soru geldi: Yıldız burada, taraftar nerede!

Serdar Dinçbaylı

MİNİ YORUM


Acil önlem alınmalı


Passolig’ten gelen PTT 1. Lig rakamları oldukça ürkütücü... Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı, yetkililer acilen harekete geçmediği takdirde bizi sessiz, sedasız bir lig bekliyor. Aslında yetkililerin şunu anlaması lazım bu iş dayatma ile olmuyor. Yani bunu kolay bir şekilde çözümleyebilecek bir uygulama sunulmaladır. İnsanlara bu işi çok kolay internetten halledebilirsiniz demekle olmayacağı kesin. O halde iş bunu sunanlara düşüyor. Yine söylüyorum çok acil bir proje üretilmeli. Yeni sezonda seyircisiz oynama cezası kalktı, sadece kurallara uymayan tribünlerin kapatılacağı açıklandı. Ancak hal böyleyleyken başka bir ceza ile yine seyircisiz oynamaya devam edeceğiz.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ