MENÜ

Galatasaray'a Balanta'dan güzel haber!

Galatasaray'ın transfer listesindeki Eder Balanta için birçok Avrupa devi devreye girince, kulübü River Plate fiyat yükseltmişti. Ancak en ciddi adaylardan Roma aradan çekilince, meydan Aslan'a kaldı. Galatasaray, 7 milyon Euro'luk son teklifini kulübe sundu.

Galatasaray'a Balanta'dan güzel haber!

Sarı-Kırmızılılar, teknik direktör Cesare Prandelli’nin stoper listesindeki 1 numaralı isim olan Eder Balanta’nın transferinde mutlu sona yaklaşıyor. Araya giren Avrupa devlerinin araya girmesiyle yükselen bonservis bedeli Cim Bom’u zorlarken, dün itibariyle müjdeli bir haber geldi. İtalyan kulübü Roma, Eder Balanta’nın transferinden vazgeçtiğini duyurdu. Bunun üzerine Galatasaray yeniden harekete geçerek, Balanta’nın kulübü River Plate ile temas kurdu. Sarı-Kırmızılılar’ın bu kez gözden çıkardığı bedelin 7 milyon Euro olduğu belirtiliyor. Mevcut kadrodaki yabancılardan Aurelien Chedjou için Lille’e ödenen para ise 6.3 milyon Euro’ydu ve senelik 2.2 milyon Euro alan Kamerunlu stoperin bir türlü gönderilememesi sıkıntı yaratmıştı. Buna karşın yönetimin, kontenjanda herhangi bir eritme yapmadan bu transferi bitirmek istediği biliniyor. Balanta’nın Galatasaray’da oynama fikrine son derece sıcak bakması da, Aslan’ın iştahını kabartıyor.

Hocası da açıklama yaptı

Bu arada 21 yaşındaki Kolombiyalı oyuncu hakkında, River Plate’in teknik direktörü Gallardo da bir açıklama yaptı. Arjantinli futbol adamı, “Bazı oyuncularımız kulüpten ayrılmayı hak ediyor ve onlarla Avrupa’nın önemli kulüpleri ilgileniyor” diyerek transfere açık kapı bıraktı. Eder Balanta transferiyle ilgili olumlu ya da olumsuz en net gelişmelerin bu hafta içerisinde yaşanması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ