MENÜ

Es Es'in yenilerinden gözdağı

Kırmızı-Siyahlılar'ın Beşiktaş ve Benfica'dan kiraladığı golcüler Ömer Şişmanoğlu ve Rogelio Funes Mori, yeni sezon öncesi iddialı mesajlar verdi. Eskişehir'i zirveye taşıyacaklarını belirten ikili, rakip savunmacılara da haber gönderdi:

Es Es'in yenilerinden gözdağı

Yeni sezonda üst sıraları zorlamaya hazırlanan Eskişehirspor, işe forvet hattını güçlendirerek başladı. Zira geçtiğimiz sezon gol yollarındaki kısırlık problemini gidermek için düğmeye basan Es Es’in transfer komitesi, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın verdiği rapor doğrultusunda harekete geçmiş, önce Portekiz’in Benfica takımında forma giyen Arjantinli Rogelio Funes Mori’yi satın alma opsiyonuyla birlikte renklerine katmıştı. Bununla da yetinmeyen Kırmızı-Siyahlılar, Beşiktaş’tan Ömer Şişmanoğlu kiralandı. Yazarımız Tunç Kayacı, Es Es’in Hollanda kampında ikiliyle bir araya geldi, futbola dair her şeyi sordu...

ÖMER: En az 10-15 gol atarım


Beşikteş’tan sonra Eskişehir, duyguların ne?

- Behim için öemli oyan oynamak. Büyük bir camiadan, büyük bir camiya geldim. Çok iyi bir hocamız var, önceden de çalışmak istiyordum. Şimdi nasip oldu çok mutluyum, Ertuğrul Hoca ile çalışacağım için.
Kiralanmak gururunu incitti mi?

- Şimdi taraftar düşünebilir Ömer oynamadı kaçtı, gitti. Asılnada Beşiktaş göndermedi, ben gitmek istedim. Çünkü oynamak istiyordum.

Beşiktaş’ta neden oynayamayacağını düşündün?

- Yok böyle bir düşüncem ama bana zaman lazımdı. Demba Ba geldi, Mustafa çok formda, Cenk geldi. Açıkçası kamp benim için kötü geçti. İki kere sakatlandım, bu durum beni biraz geri hattı ve 4. golcü durumuna düştüm. Kendimi geliştirmek için ‘başka takıma gidersem daha mantıklı olur’ dedim ve Eskişehirspor’a geldim.

Nöbetçi golcü müsün, dışarda böyle bir algı var?

- Hayır... Nöbetçi golcü değilim, işimi yaparım, hocalarımı dinlerim. Çünkü patron hoca ilk 11’i o yapar, sonradan oyuna sokar. İşim ne? Gol atmak, ben ona odaklanırım. Benim için 1 dakika da, 90 dakika da oynamanın bir farkı yok. Her iki duruma da konsantreyimdir.

İlk yıldızının parladığı Kayserispor’u arıyor musun?

- Aramıyorum... Kötü bir 3 sene geçti benim adıma. Gençtim, hatalar yapabilirim... Her insana ikinci bir şans verilmeli ama bana verilmedi. Sonunda Antalyaspor’a gitmem kurtuluşum oldu. Mehmet Özdilek’e teşekkür ederim beni hayata döndürdü olmasaydı belkide futbolu bırakmış olurdum.

Süleyman Hurma (Kayserispor genel menaceri) ile sorun yaşadın mı?

- Aynen öyle

Taraftara mesajın?

- Hedefimiz yüksekler de uçmak... Eskişehirspor taraftarını mutlu etmek. Gol hedefim 10-15... Bunu da yapacağıma inanıyorum.

Beşiktaş şampiyon olur mu?

- İnşallah... Beşiktaş’ı çok seviyorum. Taraftarıyla, rengiyle, herşeyiyle.

MORİ: İkiye birde affetmem


Neden Eskişehirspor?

- Çok istediler, güven duydular... Bu davranış beni fazlasıyla motive etti, Eskişehirspor’u tercih ettim.

Genelde Güney Amerikalılar’ın Avrupa’daki ilk yılları sıkıntılı geçiyor, Benfica’da bunu yaşadın mı?

- İlk yılımda çok şans bulamadım. Evet uyum sorunu olduğu doğrudur ama yine de şanslıyım 3 tane şampiyonluk yaşadım. Oradaki isimler uzun zamandır oynuyor ve tabii hocanın kararına da saygı göstermek zorundaydım, kendimi ne kadar hazır hitsetsemde.

Kafanda Benfica var mı?

- Bundan sonraki durağım Benfica diyemem... Beyin olarak kendimi buraya hazırladım. Yaşım genç ve Eskişehirspor’da eski Mouri’yi göstermeye geldim. Tabiki gelecek neler gösterir bilemeyiz.

Süper Lig hakkında bilgin var mı?


- Tabiki beni getirenler çok rekabteçi ve güçlü bir lig olduğunu söylediler. Ancak gelirken kimseyle konuşmadım.

Nasıl bir forvet Mouri?

- Savaşan bir oyuncuyum. Takıma savunma anlamında yardımcı olurum ama golcülüğümü unutmadan. Bitiricilik önemli ancak takım savunması da yaptığım olur her zaman.

İdolün kimdi?

- River Plate’liyim. Crespo’da River Plate’te oynadı. Küçükken idolümdü, oyun sitilimde ona benzer. Sürekli çapraz koşardı Crespo. Aynı şekilde ben de çapraz koşarım, boş durmam.

Bir Arjantinli olarak Maradona mı, Messi mi?

- Arjantini çok iyi temsil ettikleri için ayrım yapamam. Çünkü onlar Dünya tarihine geçmiş iki isim.

Kendin gibi futbolcu (stoper) olan birebir ikizinden ayrılmak zor oldu mu?

- Olmadı değil. Ama her gün konuşuyorum. Kardeşime çok bağlıyım, ikimizde River Plate’in alt yapısında yetiştik ama futbolda ister istemez bir gün yollarımızın ayrılacağını biliyorduk. Her zaman yanyana olamayacağımız bir gerçek.

Eskişehir’deki ilk izlenimin ne oldu?

- Önyargılarım yoktu ama çok beğendim çok genç insanların olduğu bir kent. Taraftarın takıma bağlılığı, bu da beni mutlu etti. Ayrıca teknik ekip ok kaliteli, çok memnunum.

Gönlündeki gol sayısı nedir?

- Klasik olacak ama önce takımın başarısı... Ama en az 10-15 gol atmak isterim. İkiye bir yakaladım mı affetmem. Son vuruşlarıma güvenirim. Sağ ayağım özellikle daha etkilidir ancak bencil değilimdir asist yapmayı da severim.

TUNÇ KAYACI

Haberin Devamı
YORUM YAZ