MENÜ

Elvan'ın ilk milli maraton heyecanı

İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda yarışacak milli sporcu Elvan Abeylegesse, Türkiye'yi ilk kez maraton branşında temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Elvan'ın ilk milli maraton heyecanı

Elvan, Zürih kentinde 12-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonada bir ilki yaşayacak.

Daha önce 5 bin ve 10 bin metre yarışlarında Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda madalyalar kazandıran 32 yaşındaki Etiyopya asıllı milli atlet, aynı başarıyı Zürih’te ilk kez koşacağı maratonda da yakalamak istiyor.

Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlk defa Türkiye’yi maraton branşında temsil edeceğim için heyecanlıyım. Hedefim madalya almaktır" dedi.

Daha önce Avrasya Maratonu’na katıldığını ancak milli takım düzeyinde bir ilki yaşayacağının altını çizen Elvan, Avrupa Şampiyonası’na Erzurum’da üç ay süren kampla hazırlandığını belirtti.
Elvan, antrenörüyle beraber üç ay boyunca en küçük detayların bile üzerinde titizlikle durduklarını vurgulayarak, "Güzel sonuç almak için tüm eksikleri gidermeye çalıştık. Bu zorlu yarışa hazırım. Elimden geldiği kadar antrenmanlarımı yaptım" diye koştu.

"Yarışlardan uzak kaldım"

Barcelona’da düzenlenen 2010 Avrupa Şampiyonası’nda 10 bin metrede altın, 5 bin metrede de gümüş madalya kazanan başarılı atlet, uzun zamandır milli takım yarışlarından uzak kaldığını anlattı.
Elvan, geçen yaz Mersin’deki Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya aldıktan sonra yaşadığı sakatlıklar nedeniyle zorlu süreçler geçirdiğine değinerek, "Ama şimdi güzel şekilde antrenmanlarımı yaptım. İlk kez koşacağım maratonda antrenörümün vereceği taktikle iyi bir sonuç alacağıma inanıyorum. İnşallah, Türkiye’ye madalyayla döneceğim" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ