MENÜ

Sağlam analiz!

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın yanı sıra Türk futboluna 4. büyük olarak adını yazdıran Trabzonspor'u Anadolu ekiplerinden ayırınca ortaya farklı bir tablo çıktı. Devlerle tarih yazan deneyimli teknik adamlar, İstanbul'un dışına çıkınca sınıfta kaldı.

Sağlam analiz!

Gazeteniz FANATİK’in önceki günkü Ertuğrul Sağlam röportajı yine gündem yarattı. Sağlam’ın “İyi hoca, kötü hoca Anadolu’da belli olur” başlığı altında yayınladığımız söyleşiyi adeta istatistikler de doğruladı. Türk futboluna damga vuran teknik adamlar, İstanbul’dan Anadolu’nun yolunu tutunca sınıfta kaldı. Teknik adamlık kariyerine Ankaragücü’nde başlayan Fatih Terim, geçirdiği 2 sezonun ardından Anadolu defterini kapattı. Galatasaray’da şampiyonluk yaşayan ve 4 sezonda 3.’lükten aşağıya düşmeyen Mustafa Denizli, Kocaelispor’da umduğunu bulamadı. Milli takıma dünya 3.’sü apoletini takan Şenol Güneş de Trabzon’la en fazla 2. olmayı başardı. Ersun Yanal, Gençlerbirliği’ni 3. yaparken, en fazla takım çalıştırma rekoru elinde bulunan Yılmaz Vural da Samsunspor’la 3.’lük yaşadı.

Uygun yaklaştı ama...

Kupa organizasyonlarında önemli başarılara imza atan Hikmet Karaman’ın tecrübesi de ligde çalıştırdığı takımları zirveye taşımaya yetmedi. Teknik adamlık kariyerine Sivasspor’da başlayan Bülent Uygun, 3. sezonunda meslektaşına çok yaklaştı ama o da 2.’likten ileri gidemedi. Sağlam, bilindiği üzere Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra gittiği Bursaspor’da tarih yazarken, 2009-10 sezonunu zirvede tamamlayıp, Türk futbolunda bir ilke imza atmıştı.

NE DEMİŞTİ?


‘Gelsinler Anadolu’ya da görelim’

“Ben öyle antrenörler tanıyorum ki 30 yıl çalışmış ama Türk futboluna, kulübüne bir tane isim kazandırmamış. Sadece dev kadrolarla, güçlü bütçelerle başarı yakalamış. Gelsinler bakalım bir Anadolu takımına da başarsınlar... Kolay değil. Bu gerçekle yüzleşmeliyiz. Avrupa’da kulüp, ‘Bu sezon ligde kalmak başarıdır’ diyor sezon sonu başarılı sayılıyor.”





Haberin Devamı

YORUM YAZ