MENÜ

'Özel hayatına karışmam ama...'

Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'a önce sahip çıktı ardından gözdağı verdi!

'Özel hayatına karışmam ama...'

“Kimsenin özel hayatıyla işim olmaz. Ama o özel hayat ne zaman kulübe zarar verirse, o zaman devreye girerim”

“Futbolcularla görüştüm, sonra hocamızla da görüştüm. Fazla izin vermemek, çalışmak gerektiğini anlattım”

“Ersun Yanal ayrılabilir ama bu sebeplerden değil. Görevini yapmazsa ayrılır. Kararını da 1 dakikada veririm!”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün akşam saatlerinde sürpriz şekilde basının karşısına çıktı. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Fener’in patronunun gündeminde, birkaç gündür basında yer alan Ersun Yanal haberleri vardı. Soma Turnuvası’na gerekli ilginin gösterilmediği yönünde sitemini dile getirerek söze başlayan Aziz Yıldırım, Samandıra’da futbolcularla yaptığı görüşmeyi doğrularken, Ersun Yanal’la ilgili rahatsızlıklarını da dile getirdi. Hocasına sahip çıkan Yıldırım, Yanal’ın özel yaşamındaki sorunların kulübe yansıması halinde duruma müdahale edeceğini açıkça söyledi. Torba yasa ile ilgili eleştirilerde de bulunan Başkan, “Geçen sezon 75 milyon dolar vergi ödedim. Vergisini ödeyen kulüplerin durumu ne olacak!” diyerek, tepkisini dile getirdi. Aziz Yıldırım’ın açıklamalarının çarpıcı bölümleri şöyle:

‘Arkasından değil yüzüne konuşurum’

“Fenerbahçe, Nisan’da oynadığı Rize maçıyla şampiyon oldu ve 2.5 aylık tatil başladı. Sporcularımızın artık görevi çalışmak. Bizim görevimiz, arkadaşlara gelecek yılın planlarını anlatmak ve onlardan karşılığını almaktır. Tüm personelimiz önüne bakacak. Bunları anlatmak ve izah etmek yönetimin görevi. Ben kulüp çalışanlarının arkasından konuşmam, yüzüne konuşurum. Kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez, işim olmaz. Ama o özel hayat ne zaman kulübe zarar verirse, o zaman devreye girerim. 2.5 aydır olanlar ortada. Samandıra’da geç gelmeler falan!.. Ben bunları söylemek zorundayım.”

‘Parayı verin, hocayı alalım!’


“Teknik heyet, takım şampiyon oldu. Tebrikleri alıyorlar. Kötü bir şey olduğu zaman ise başkana, yönetime eleştiri... Ortada bir başarı ya da başarısızlık varsa hepimizindir. Basına yakın birisi beni arıyor, ‘Falanı getiriyormuşsunuz’ diyor. Öyle kolay mı! Ver parasını getirelim o zaman. 1 tane transfer yaptık. Yine tekrarlıyorum, başka yapmayacağız. Gençler dışında yapmayacağız. Sporcularımız 2011’den bu yana onur mücadelesi verdi. Onlara kızma ya da hakaret etme hakkım yok ama başkan olarak uyarmak zorundayım. Bu sezon şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi’ne gitmek zorundayız. Hocamızla da görüştüm. Fazla izin vermemek, çalışmak gerektiğini anlattım.”

‘Uyarmak, kızmak zorundayım’

“Samandıra’daki görüşmeye gelince... Ben tüm personelle konuştum. ‘Kalan yemekleri atmayın’ dedim. Sizin patronlarınız da ‘tasarruf edelim’ demiyor mu? Futbolcularla özel olarak görüşeceğim için hocaya toplantıya girmemesini söyledim. Sonra hocayla da görüştüm. Çok çalışmamız gerektiğini anlattım. Birisi hata yapıyorsa, onu uyarmak, kızmak, bağırmak zorundayım. Ersun Yanal ayrılabilir ama bu sebeplerden dolayı değil. Görevini yapmazsa ayrılır. Ben bir şey yapacaksam da anında yaparım. Karar almam 1 dakika sürer! Kız arkadaşı varmış falan filan. Kulübümüze zarar vermediği ölçüde bizi ilgilendirmez. Herkesin ailesi var. Herkesin yaşam tarzı var. Bunlara girmeye gerek yok.”

‘3 Temmuz marka değerini zedeledi’


Aziz Yıldırım toplantının son bölümlerinde 3 Temmuz operasyonunun Türk futboluna zarar verdiğini söylerken, torba yasayla ilgili, “Geçen sezon 75 milyon Dolar vergi ödedim. Şimdi ne olacak!” diye tepki gösterdi.

Fener’in patronu, medyanın gündemi dışındaki konulara da değindi. 3 Temmuz 2011’de yapılan operasyonu hatırlatan Yıldırım, o gün Türk futbolunun büyük zarar gördüğünü ve futbolun kötüye gittiğini ileri sürdü. Başkan Yıldırım, “Türk futbolu 3 Temmuz operasyonu ile birlikte marka değerini kaybetti. Hala kendine gelmeye çalışıyor. Türk futbolu kötüye gidiyor. Bütün kulüplerin benzer sıkıntıları var” dedi. Mali anlamda yaşanan sıkıntılara örnek veren Yıldırım, “Bugün (dün) sabahtan beri yönetimle oturduk hesap yapıyoruz. Basketin altyapı kız takımına giden para 1 trilyon (milyon TL). Karşılığı yok. Futbolda altyapıya giden para 4.7 trilyon (milyon) gelen para 1.6 trilyon (milyon). Durumlar bunlar. Her kulüpte durum aynı. Bunlara çare arıyoruz” ifadesini kullandı.

Torba yasaya tepki


Yıldırım, mecliste çalışmaları devam eden torba yasayla ilgili eleştirilerini de sıraladı. Fener’in patronu, “Geçen sezon 75 milyon Dolar vergi ödedim. Şimdi torba yasa çıktı. Geçen sezon vergi ödeyen kulüpler ne olacak!” diyerek çifte standart yapıldığı imasında bulundu.

‘Çektiğimiz acılar henüz bitmedi’


“Bizim çektiğimiz acılar daha bitmedi. Şampiyonlar Ligi’ne gidip, üst kademelere çıkarsak, taraftarın, bu camianın acıları azalır. Mahkeme devam edecek. Orada da haklılığımızı göstereceğiz. Tüm Türkiye de görecek. Zaten herkes neyin ne olduğunu görüyor. Haklılığımız zaman içinde ortaya çıkacak. Biraz daha bekleyin.”

‘Misafirlerimin ücretini ödedim’

“Soma turnuvasına gereken ilgi gösterilmedi. Medya yeterince yer vermedi. Bugün (dün) benim üç tane misafirim var. Ben onların bilet parasını cebimden ödeyerek, kendi locamda ağırlayacağım. Yardım maçı olduğu için misafirlerimin bilet parasını ödedim. Herkesin de böyle bakması lazım.”

‘Genel kurulda hesap sordular’

“Burası Fenerbahçe... Yönetim kurulu olarak biz, teknik heyete, sporculara hesap sorarız. Benden de genel kurul hesap soruyor. Hatırlarsınız... 2011’de. Karabük maçı öncesi. Genel kurulda bir üyemiz çıktı bana ‘Şampiyonluk neden son haftaya kaldı?’ diye hesap sordu. Bu işler böyle. Yönetim olarak genel kurul da bizden hesap soruyor.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ