MENÜ

Rize doğru yolda

Yeni sezona Avusturya'da hazırlanan Karadeniz temsilcisi, Bundesliga ekibi Stuttgart karşısında başarılı bir performans sergiledi. Eren'le öne geçen Yeşil-Mavililer, Hontz'a engel olamadı, 1-1 biten maçta Rize sezon öncesi umut verdi.

Rize doğru yolda

Çaykur Rizespor, Almanya 1. Ligi’nin (Bundesliga) önemli ekiplerinden Stuttgart’la bir hazırlık maçı yaptı. Avusturya’da oynanan karşılaşmaya iyi başlayan Karadeniz temsilcisi, Alman ekibi karşısında sergilediği oyunla göz doldurdu. Teknik direktör Mehmet Özdilek, her iki yarıda da sahaya farklı 11 sürdü. Deneyimli teknik adamın amacı; böylesine önemli bir test maçında tüm oyuncularını görmekti. 90 dakikaya baktığımız zaman Çaykur Rizespor’un iyi not aldığını söyleyebiliriz. Karadeniz temsilcisi, geçen seneye oranla daha iyi bir takım profili çizdi. 45’te Eren Albayrak’ın golüyle öne geçen Yeşil-Mavililer, bir karambolde Hontz’a engel olamadılar ama mücadeleden asla kopmadılar. Şu gerçeği de unutmamak gerekir... Son Dünya Şampiyonu ülkenin güçlü ve kaliteli ekiplerinden birine karşı mücadele ettiler. Almanlar’da lig bizden önce başlıyor. Yani Stuttgart, Çaykur Rizespor’dan daha hazır durumdaydı.

Takviye şart


Teknik direktör Mehmet Özdilek’in takımında göze çarpan eksikler nelerdi derseniz, şunları söyleyebiliriz... Özellikle hücum bölgesine takviye şart. Bu konuda çalışmalar olduğunu da biliyoruz. Yani iyi mücadele edeceksin ama gol atamadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Savunmayı da güçlendirmeye çalışıyorlar. Yeni transferlerden Giray iyi oynadı, başarılıydı. Murat Duruer de vasatın altına düşmedi. Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı. Gereken takviyeler yapılırsa Çaykur Rizespor, geçtiğimiz sezon yaşadığı soru işaretini kaldırır ve taraftarını mutlu edecek başarılı sonuçlara imza atar.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ