MENÜ

Dünya Gran Prix maçları yarın başlıyor

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından bayan milli takımları arasında düzenlenen turnuva yarın başlayacak.

Dünya Gran Prix maçları yarın başlıyor

8-10 Ağustos tarihleri arasında Ankara Spor Salonu'nda 3 gün sürecek müsabakalar öncesi Almanya, Dominik Cumhuriyeti, Sırbistan ve Türk Milli takım yetkilileri basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, FIVB Dünya Grand Prix'si elemeleri 1. Grup 2. ayak maçlarıyla ilgili, "hedefimiz, geçen hafta olduğu gibi tüm maçlarımızı kazanarak Geleçek hafta Rusya'da yapılacak olan son ayak için avantaj yakalamak" dedi.

TVF Başkanı Mutlugil, 2. ayak maçlarında hedeflerinin, geçen hafta olduğu gibi tüm maçları kazanmak olduğunu belirterek, "Grand Prix, Dünya Şampiyonası'ndan sonra en prestijli turnuvalardan biri. Ülke olarak gerek Grand Prix, gerekse erkeklerde oynana Dünya Ligi gibi organizasyonlarda daha fazla yer alabilmek için çabalıyoruz. Bunun nedeni voleybolun ülkemizdeki popülerliğini artırmak, gençlere doğru mesajları vererek voleybol ailesini büyütmek" diye konuştu.

FIVB Turnuva Direktörü Mondy ise "Bu sıcak karşılama için teşekkür ederim" diyerek başladığı sözlerini, şöyle sürdürdü:" Burada bulunmak benim için büyük bir onur. Türkiye, dünyanın en iyi takımlarından biri. Ayrıca ülke olarak organizasyonda oldukça başarılı. Turnuvaya katılan diğer takımlar da oldukça kuvvetli, bu nedenle çok iyi maçlar izleyeceğimizi garanti edebilirim" dedi.

Türkiye A Milli Bayan Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, 2. hafta maçlarının da Ankara'da oynanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geçen haftayı çok iyi kapattıklarını ancak geçen haftanın geride kaldığını belirten İtalyan antrenör, "Bu hafta karşımızda daha da zorlu takımlar var. Hedefimiz istikrarlı oyunumuzu sürdürmek. Her maçı ayrı ayrı hedef alıp, elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu hafta sonunda daha da iyi olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

A Milli Takım Kaptanı Gözde Sonsırma da bu haftanın daha zor olacağını belirterek, tüm takımlara başarılar diledi.

Almanya Milli Takımı'nın ve aynı zamanda Bayanlar Birinci Ligi takımlarından VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti, takımının en iyi seviyede olmadığını ifade ederek, "Kondisyonumuz üst düzeyde değil. Grand Prix, bizi hazırlaması açısından çok iyi bir fırsat. Dünya Şampiyonası öncesi burada en iyi şekilde gelişmeye çalışacağız" dedi.

Alman ekibinin kaptanı Margareta Kozuch ise takım olarak istedikleri seviyede olmadıklarını, her maçı iyileşmek için değerlendireceklerini söyledi.

Dominik Cumhuriyeti Milli Takımı Antrenörü Marcos Kwiek, Zorlu bir grupta olduklarını ve her maçın önem taşıdığını ifade etti. Takım kaptanı Bethania De La Cruz De Pena da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını kaydetti.
Sırbistan Milli Takımı Antrenörü Zoran Terzic ile Kaptan Maja Ognjenovic de bir önceki hafta 7 puan topladıklarını ve aynı sonucu burada da elde etmek istediklerini dile getirdiler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ