MENÜ

Huzurlarınızda Chrisantus

Süper Lig'deki Anadolu takımlarını takip ederken yolumuz Hollanda'da bulunan Sivasspor kampına düştü...

Huzurlarınızda Chrisantus

Geçtiğimiz sezon bir gol kralı çıkarttı Yiğidolar ama ilginçtir ki; bu kral orta alanda görev yapan Aatif Chahechouhe olmuştu. Mehmet Yıldız, Herve Tum ve Eneramo gibi isimlerle büyük işler yapan Kırmızı-Beyazlılar, geçen sezon bir türlü bu bölgeyi istediği gibi dolduramamıştı. Ligin en çok gol atan ama aynı zamanda en çok gol yiyen ekibi oldular. Kanatları çok iyi kullanan Sivasspor’da son periyotta iyileşen John Utaka bir nebze çare olmuştu ama Nijeryalı’nın da gerçek mevkisi değildi bu bölge. Teknik direktör Roberto Carlos yönetimindeki Yiğidolar, yeni transferlerle doludizgin çalışıyor. Biz de kampın yenilerinden Macauley Chrisantus’la tanıştık, sohbet ettik. Konuştuğumuzda aldığımız bilgilerden ilginç bir portre çıktı karşımıza... Aslında Sivasspor bu transferi sessiz ve derinden yürütüp sonuca ulaşmış. Las Palmas’tan gelen Nijeryalı golcüyü isterseniz kısaca tanıtalım:

En iyi oyuncu seçilmişti
Bir kere siyahi oyunculara karşı olan bazı önyargılarımız vardır bunları unutun... Babasının asker oluşu nedeniyle büyük bir disipline sahip. Ayrıca U17 Dünya Şampiyonsı’nda en iyi oyuncu seçildikten sonra yaşı küçük olduğu için ailesinden izin alınarak Hamburg’a transfer olmuş. Hamburg da pişmesi için Kalsruhe ve Frankfurt gibi Bundesliga 2’de oynatmış Chrisantus’u... 4 yıllık Almanya serüvenin ona iyi bir altyapı sağladığı kesin.

Eksileri de var ama...
Çok iyi yaptığı bir şey var; bir golcü olarak son vuruş ustası. Yani Sivasspor taraftarı yırtan, çok süratli, adam geçen, çok iyi kafaya çıkan bir santrfor beklemesin. Ancak arkası kaleye dönük çok rahat oynayabiliyor. Tekniği iyi, gerektiği yerde bulunan ve skor üreten bir golcü 23 yaşındaki golcü. Süper Lig hakkında pek net bilgiye sahip değil. Tabii Türkiye’de oynayan yabancı starları biliyor.Şanlıurfaspor’da forma giyen Simon Zenke ile arkadaş olduğunu söyleyen Chrisantus, Eskişehirspor’un ön liberosu Raheem Lawal’ı biliyor.

Bekleyip, göreceğiz
Amokachi, Okacha ve Uche gibi Türkiye’de iz bırakan Nijeryalı yıldızlardan biri olmayı hedefleyen Chrisantus, Süper Lig’deki stoperlerin İngiltere Premier Ligi’ndeki oyunculara benzediğini ancak bu bilgiye de arkadaşlarından edindiğini dile getirdi. Sonuç olarak uyumlu, kollektif ruha sahip, Alman altyapısı almış, disiplini seven ve devamlılığı olan bir forvet aldı Sivasspor. Cristianus, bu sezon Yiğidolar’ın hücum gücündeki boşluğu dolduracak kalitede görünüyor. Bakalım, lig başlasın göreceğiz.

Tunç Kayacı/Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ