MENÜ

Paul George'un yürek burkan sakatlığı

İspanya'da yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde hazırlıklarına Las Vegas 'da devam eden Amerikan Basketbol Milli takımında çok üzücü bir sakatlık yaşandı.

Paul George'un yürek burkan sakatlığı

Thomas & Mac Center'da milli takım oyuncuları arasında yapılan hazırlık maçında Indiana Pacers'in genç yıldızı, All-Star oyuncusu Paul George dizinden ciddi şekilde sakatlandı. Maç sırasında turnikeye çıkarken sahanın bitiş çizgisine normalinden daha yakın olan potaya hızlı bir şekilde çarpan Paul George acı içerisinde bir anda yerde kaldı.

Sağ dizinin alt bölgesinden ciddi şekilde sakatlanan Paul George hemen tedavisi için hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk teşhislerden sonra ESPN'e telefon ile bağlanan Dr. Kaplan, Paul George'un hemen ameliyata alınacağını ve büyük bir ihtimal ile yaklaşık 9 ile 12 ay boyunca Basketboldan uzak kalabileceğini söyledi. Paul George , Indiana Pacers 'dan yıllık olarak 15.8 milyon dolar kazanıyor .
NBA 'in sigortası bu tip uzun sakatlıklar yasayan oyuncuların maaşlarını % 80 olarak takımlara geri iade olarak sigortalıyor. Eğer ,Paul George önümüzdeki NBA sezonunda oynayamazsa , Pacers , Paul George 'a ödeyeceği ücretin 6.3 milyon dolarını geri alabilecek .

Paul George 'un sakatlığının sonrasında NBA 'in yıldız oyuncuları Kobe Bryant , Lebron James , Kevin Durant basta olmak üzere Twitter üzerinden , Paul George 'a geçmiş olsun mesajları yolladılar. Paul George kendi Twitter hesabından , geçmiş olsun mesajlarına teşekkür ederek eskisinden daha da güçlü olarak döneceğini söyledi .

Barbaros Tapan, Los Angeles-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ