MENÜ

Bernie Ecclestone ödemeyi 100 Milyon Dolar'a çıkardı

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'nin hakkında "rüşvet vermek" suçlamasıyla açılan davanın düşürülmesi için vermeyi teklif ettiği ve daha önce 25 Milyon Euro olarak belirlenen miktarı 100 Milyon Dolara (74,5 milyon Euro) çıkardığı iddia edildi.

Bernie Ecclestone ödemeyi 100 Milyon Dolar'a çıkardı

Münih'te yayınlanan Süddeutsche gazetesinin haberine göre, Ecclestone'nin avukatları savcılıkla anlaştı. İddiaya göre savcılık, 100 Milyon 100 Euro talep etti, fakat bu miktar Ecclestone'ye fazla geldi ve fakat sonra üç rakamlı sayıda kalmak için 100 Milyon Dolar'a anlaşma sağladı.

83 yaşındaki Formula 1'in patronu bu Salı günü yapılan duruşmada davanın düşürülmesini ve Bayern LB bankasına 25 Milyon Euro ödemeyi teklif etmişti. Bu teklif üzerine çağrılan şahitlerin dinlenilmesi iptal edilmişti.

Gazeteye göre, savunma ve savcılık anlaşma sağlanan yeni rakamla ilgili sorulara yanıt vermek istemedi. Anlaşmanın sessizce sağlandığı belirtildi. Formula 1 patronu bu davadan hüküm giymezse, Formula 1 şefi olarak kalma şansı artacak.

Savcılık ve savunmanın anlaşmış olması nedeniyle 5 Ağustos Salı günü ifadeye çağrılan şahitlerin davetiyelerinin iptal edildiği belirtildi. Salı günü Münih'te Eyalet Mahkemesi'nde yapılacak duruşmada anlaşma resmen açıklanacak ve dava Alman ceza yasasının 153a paragrafına göre düşecek. Başta toplam 26 duruşmanın planlandığı davada kararın Eylül ayında verilmesi bekleniyordu ve Ecclestone 10 yıl hapse mahkum olabilecekti.

Ecclestone, BayernLB Bankası'nın eski yönetim kurulu başkanı Gerhard Gribkowky'ye 44 milyon Euro rüşvet verdiği iddiasıyla yargılanıyordu. Rüşvet aldığını kabul eden Gribkowky 2012 yılında, vergi kaçırma ve yolsuzluk suçlamalarından 8,5 yıl hapse mahkum olmuştu.

Ahmet İNCEL - MÜNİH - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ