MENÜ

Topuklu Efeler!

Türkiye kadın futbolunun öncü kulüplerinden biri olduğunu, kısa sürede yakaladığı başarılarla kanıtlayan Konak Belediyesi, ilgisizliğe ve tüm zorluklara rağmen hedefini yüksek tutuyor. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına girerek tarih yazan, bununla da yetinmeyip, ligde namağlup şampiyonluğa ulaşan İzmir ekibi, bu sezon da daha iddialı olacaklarının mesajını FANATİK'e verdi.

Topuklu Efeler!

Daha işlerinin bitmediğini vurgulayan teknik direktör Hüseyin Tavur, bu kez Şampiyonlar Ligi’nde ilk 8 hatta yarı finali görmek istediklerini dile gitirdi.

Başarının sırrı: Ekip çalışması


Konak Belediyesi’nin yükselişi 2007- 2008 sezonunda takımın başına getirilen Hüseyin Tavur’la başlamıştı... İzmir ekibini önce 1. Lig’e çıkartan ardından ilk yılında 4., ikinci yılında 3., 3. yılında ikinci ve son iki sezon da üst üste de şampiyon yapan teknik patron Hüseyin Tavur, başarının sırrını ekip çalışmasına bağlayarak şunları söyledi: “İlk işe başlarken hedef; 1. Lig’di. Sonrasında da her sene üzerine koyan bir takım yaratmak istiyorduk. Bunu da alt yapıya önem vererek yaptık. Takımımızı bozmadan alt yapımızdan her yıl 2-3 oyuncu çıkararak ve yerinde nokta transferlerle bu günlere geldik. Tamamen çalışmanın ve emeğin ürünü bu takım”.

‘En zorlu rakibimiz Zürih’

Bu sezon Şampiyonlar Ligi ilk turunda Letonya (9 Ağustos), Belarus (11 Ağustos) ve İsviçre (14 Ağustos) takımlarıyla eşleşen ve geçen sezon ki başarılarının üzerine çıkacaklarını dile getiren Tavur “Kuradan memnunum diyebilirim çünkü kağıt üzerine baktığınız zaman bir tek rakibimiz Zürih gibi görünüyor. Tabii ki maçlar oynanmadan belli olmuyor ama şu da bir gerçek, geçen seneye oranla daha dişli bir gruba düştük. Geçen seneki rakiplerimize göre daha zor rakiplerimiz var. Geçen sene üzerimizde bir baskı yoktu, rahattık. Çünkü bugüne ka dar giden bütün Türk takımları gitmişler ve dönmüşler. Yani insanlarda bir beklenti yoktu. ‘Konak belediyesi de gidecek, elenecek ve gelecek’ diye düşünülüyordu. Bu sene bir baskı oluştu açıkçası. Bunun sorumlusu da biziz çünkü geçen sene başarıyı yakaladık. İnsanların haliyle beklentileri arttı. Son 16 değil de işte son 8 ya da yarı final gibi düşünceler oluşmaya başladı. Biz yine gideceğiz ve elimizden gelen tüm mücadeleyi göstereceğiz. İnşallah gruptan çıkıp buraya dönmek istiyoruz” dedi.

Üç büyüklere davet!

Konak teknik direktörü Hüseyin Tavur, kadın futbolunun gelişmesi için, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın bu işe girişmesi gerektiğini söyledi. Tavur, “Üç büyükler takım kurarsa, herkesin ilgisini çeker” dedi

Türkiye de kadın futbolunun gelişme gösterememesinin sebeplerinden birinin de üç büyüklerin bu işe A takım bazında girmemesini dile getiren teknik direktör Hüseyin Tavur, “Ben hep konuşmalarımda şunu dile getirdim; eğer kadın futbolunun reklamını yapmak istiyorsak, üç büyükler bu işin içine girmeli. Maalesef bugüne kadar 1. Lig bazında hiçbir girişimleri olmadı. Sadece Beşiktaş ve Galatasaray’ın yıldız takımları var, onlarla Yıldızlar Ligi’ne katıldılar. Umut ediyoruz ki, bundan sonraki süreçte de üç büyük kulüplerimiz bu işe girişsinler, en azından kadın futbolunun tanınırlığı artsın. Bugün bir Fenerbahçe, bir Beşiktaş, bir Galatasaray kadın futbol takımı kurduğu zaman, hem medyanın, hem taraftarın ilgisini çekecek”...

‘Kız çocuklarına yol gösterir’

“...Bu da bizim keşfedemediğimiz ya da keşfedip de takımımızın bünyesine katamadığımız kız çocuklarına bir yol gösterecek diye düşünüyorum. Çünkü biz İzmir’de, özellikle de Konak’taki okullar içinde taramalar yapıyoruz. Bulduğumuz çok yetenekli oyuncular var. Maalesef ailelerin, ‘kadın futbol oynamaz’ mantığından dolayı takımımıza katamıyoruz" ifadelerini kullandı.

'Fatih Terim’den beklentimiz çok’

Federasyondan yeteri kadar ilgi görememelerinden şikayet eden başarılı çalıştırıcı, “Bugüne kadar ilgi göremedik. Türkiye futbol direktörlüğüne Fatih Terim atandı. Ondan beklentilerimiz çok. Biz bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları toplantıda dile getirdik” diyerek kadın futbol liginin sorunlarını tek tek sıraladı...

Deplasman katkı payı çok az
“En büyük sıkıntılarımızdan biri, deplasman katkı payının çok az olması. Federasyonun verdiği rakam, belki otel paranızı zor karşılıyor. Diğer masraflar hep kulübün cebinden çıkmak zorunda kalıyor”

Hakemler taraflı oluyor

"Deplasmana gidiyorsunuz, o ilin hakemi maçları yönetiyor. Genelde tecrübesiz hakemler hata yapıyorlar. Bazıları da gittiğimiz ilin hakemi olduğu için taraflı oluyor”

Sponsor yok

"Ligin bir sponsoru yok”

Ligin başlama tarihi belli değil

“Rusya’da bir turnuva düzenleniyor, liglere 1-1,5 ay ara veriliyor. Yani liglerin başlama tarihi belli değil. Biz planlamamızı yaparken, diyelim ki, ligler eylülün ilk haftasında başlayacak, biz de antrenman programımızı ona göre yapıyoruz. Liglerin başlaması hep ertelendiği için biz de şaşırıp kalıyoruz. Bize bir tarih verilmiyor, biz hep farazi şeylere çalışıyoruz”.

Haberin Devamı

Gökay Akın / FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ