MENÜ

Manchester United'a büyük şok

Manchester United kulübü sahibi Glazer ailesinin babaları Malcolm Glazer'in ölümünden sonra 89 Milyon Pound'luk United hisselerini sattıkları ortaya çıktı. Bu satıştan sonra kulübün % 90 hissesini elinde bulunduran Glazer'lerin hisseleri %85'e düştü.

Manchester United'a büyük şok

Bu satışta kızkardeşleri Darcie,diğer kardeşlerinden Edward,ve Kevin'i ikna ederek herbiri 15 Milyon Poundluk hisselerini i satması neticesinde Wall Street'te United hisseleri yüzde beş değer kaybederek 18.26 dolara düştü.

Diğer üç kardeş Joel, Avram ve Bryan 1.5 Milyarlık hisse senetlerini satmayacaklarını açıkladılar. Bu konuda Glazer ailesini çok iyi tanıyan bir banker "Babalarının ölümünden sonra ortalığın yatışmasını beklediler sonunda satmaya karar verdiler." dedi.

"GLAZER AİLESİ ÇOK AKILLI FAKAT UNİTED VE FUTBOLLA İLGİLENMİYORLAR"


Banker, "Onlar için yatırım ve kar yapmak önemli. Manchester United kulübü taraftarlarının, onlar için hiçbir önemi yok." açıklamasını yaptı.

2010 senesinde Manchester United kulübünün zengin taraftarları 'The Red Knights' grubu kulübün hisselerini satın almak istediler fakat yeterli finans kaynağı bulamadılar.Glazer ailesi hisselerini satmaya devam ederse taraftarların kulübün hisselerini satın alması kolaylaşacak. Bu hisse satışları 2 Milyar Pound değeri olan Manchester kulübünde bir değişiklik yaratmadı.

Edip Adanır - Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ