MENÜ

Saray'dan Hajro açıklaması

Sarı-Kırmızılı yönetim, FIFA'nın Hajroviç'e geçici lisans vermesinin, kendileriyle oyuncu arasındaki uzlaşmazlığın esasına ilişkin bir karar olmadığını açıkladı

Saray'dan Hajro açıklaması

Galatasaray, Almanya’nın Werder Bremen Kulübü’ne transfer olan eski futbolcuları İzet Hajrovic’e geçici lisans verilmesinin, kendileriyle oyuncu arasındaki uzlaşmazlığın esasına ilişkin olmadığını açıkladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin Borsa İstanbul’a gönderdiği, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yer alan açıklamada, “FIFA Oyuncu Statüsü Komitesi’nin Izet Hajrovic’e geçici lisans verilmesini kabul etmesi kararı şirketimiz ile bu oyuncu arasındaki uzlaşmazlığın esasına ilişkin değildir” denildi. FIFA’nın, bir futbolcu ile kulüp arasında uzlaşmazlık olan durumlarda, futbolcunun oynamasına izin verilmemesi halinde telafisi imkansız zararlar oluşabileceği gibi mülahazalarla genellikle geçici lisans çıkarılması tedbirini kabul ettiği vurgulanan açıklamada daha sonra şu ifadeler kullanıldı:

‘Mücadelemiz sürecektir’


“Şirketimiz ile oyuncu arasındaki uzlaşmazlık şu anda FIFA Uzlaşmazlık Çözüm Komitesi (FIFA DRC) önündedir. FIFA DRC kararının akabinde taraflardan birinin başvurması halinde de konu CAS’ın önüne taşınacaktır. Uzlaşmazlığın esasına girip ayrıntılı hukuki incelemeyi yapacak olanlar bu kurullardır. Şirketimiz, FIFA DRC’ye konuya dair görüşlerini ayrıntılı olarak iletmiştir. Hukuki mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla sürdürülecektir.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ