MENÜ

Diego Ribas: Tüm yıldızlara talibiz

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas, kulüp dergisine özel açıklamalarda bulundu. Başarılı futbolcu, Fenerbahçe forması altında tüm yıldızlara talip olduklarını dile getirdi.

Diego Ribas: Tüm yıldızlara talibiz

Profesyonel kariyerinde; yeteneği ve futbol zekasıyla Santos, Porto, Werder Bremen, Juventus, Wolfsburg ve Atletico Madrid'de büyük sükse yaşayan Brezilyalı milli oyuncu Diego Ribas, geçtiğimiz ay içinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen törenle kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Sarı Laciverliler'de 10 numara misyonuyla ter dökecek olan Ribas, geldiği ilk günden itibaren tahmin ettiğinin çok daha üstünde bir camia ve ortamla karşılaştığını ifade etti. Ailesiyle İstanbul'a geldiklerinde sıcak tavırlarıyla hemen Türk insanıyla kaynaşabilen Diego Fenerbahçe Dergisi'nin Ağustos sayısına röportaj verdi.

İşte o röportajdan spotlar:


- Şampiyon bir takıma geldim. Takım içinde yıllardır oluşan çok güzel bir arkadaşlık ortamı kurulmuş. Herkes birbirine saygılı ve en önemlisi birbirine güveniyor. Ben de artık onlardan biriyim. Bu birliktelik, hedefe konsantre olma ve başarma yolunda en büyük step. Ben de buraya kazanmaya ve şampiyonluklar yaşamaya geldim. Sahada her alanda varlığımı göstermek istiyorum.

- Fenerbahçe de üst düzey futbolculara sahip olduğu için buraya transferim gerçekleşti. Henüz sezon açılmadığı için Hocamızla bireysel taktik üzerine konuşmadık ancak her maçı ayrı ayrı düşünüp bir program oluşacak. Çok kaliteli bir takıma sahibiz. Bugüne kadar topun 3. bölgede kalmasına ve ön tarafta hızlı olmaya baktım. Gollerimi göstermek istiyorum. Aynı şekilde; gole giden arkadaşlarımı yönlendirebilmek ve pas vermek istiyorum. Takım ve taraftarımızla birlikte çok önemli işlere imza atacağımıza inanıyorum.

- Türkiye Ligi'nde öğrendiğim kadarıyla Fenerbahçe'nin aslında 28 şampiyonluğu kutlanıyor. Bu yüzden tüm yıldızlara talibiz diyelim en iyisi…

- Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, takım tarafından üst düzey saygı duyulan bir hoca. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmış ve bu başarının devamını istiyor. Bizleri de bu doğrultuda motive ediyor.

- 29 yaşındayım ve dediğiniz gibi bugüne kadar çok farklı ülkelerde yaşadım ve futbol oynadım. Öğrenmenin, tecrübe etmenin sonu yok. Her profesyonel meslekte olduğu gibi; "Evet, ben oldum" derseniz, o zaman ipi kesmiş olursunuz. Fiziksel kondisyonumu üst seviyede tutup, her zaman daha çabuk, daha güçlü ve daha konsantre olmaya çalışacağım. Kendimi geliştirmeye ve öğrenmeye devam edeceğim.

- Dünya'nın en yetenekli futbolcusu diyebileceğiniz oyuncular da bir zamanlar gençti ve bu kadar tecrübeyi, oyun kurmayı; dakika alarak, hata yaparak, ders çıkararak öğrendiler. Futbola 11 yaşımda başladım. Küçük yaşlardan itibaren futbol oynuyorum ve takımlarda benden daha tecrübeli oyunculardan çok şey öğrendim. Fenerbahçe'deki bu vizyonu da bu açıdan çok takdir ediyorum. Öğrenmek isteyen tüm genç oyuncuların her zaman yanında olurum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ