MENÜ

Adım adım büyük hedefe

Reklamsız yeni sezon formalarında 1 milyon satış rakamı hedefleyen Fenerbahçe, 19 Temmuz'dan bu yana 100 binin üzerinde forma sattı, yaklaşık 15 milyon TL ciro elde edildi. Bu rakamlar yüzleri güldürdü.

Adım adım büyük hedefe

Fenerbahçe’de başkan Aziz Yıldırım ile genel sekreter Mahmut Uslu’nun Topuk Tesisleri’ndeki forma lansmanının ardından iddialı bir hedef belirlenmişti: Bu sezon 1 milyon forma satışına ulaşmak! Yeni sezonda formalarda reklam olmayacağı açıklanmış, Aziz Yıldırım, “Sponsorumuz taraftarımız olacak” diye konuşmuştu. Taraftarlar, reklamsız formalara adeta akın etti. 19 Temmuz’un üzerinden daha 15 gün geçmemişken, 100 binin üzerinde satış gerçekleşti. Yaklaşık 15 milyon TL ciro yapıldı. Sarı- Lacivertliler’in yeni sezon formalarına gösterdiği bu müthiş ilgi yönetimin yüzünü güldürdü. “1 milyon satış” hedefine olan inancını daha da artırdı.

112.5 milyon TL gelir!

Yönetimin 1 milyon forma satma hedefi gerçekleşirse, Fenerbahçe sadece bu alanda büyük bir rekor kırmakla kalmayacak. Aynı zamanda adeta para basmış olacak. 1 milyon formadan 150 milyon TL gelir elde edilecek. Bu rakamın yüzde 25’i, yani 37 milyon 500 bin TL’si Adidas’a gidecek. Fenerbahçe’nin kasasına tam 112 milyon 500 TL girecek!

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ